Ειδησεογραφικό site

Η Ρωσία απειλεί: Θα ανοίξουμε πυρ εναντίον ξένων πλοίων και υποβρυχίων

38

Με τους στρατιώτες να είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, ανώτερος Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος απείλησε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει πυρ εναντίον ξένων πλοίων και υποβρυχίων, εφόσον μπουν παρανόμως στα χωρικά της ύδατα.

Ωστόσο, φρόντισε να… διευκρινίσει, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ότι οποιαδήποτε τέτοια απόφαση θα ληφθεί μόνο στο «ανώτατο επίπεδο».

Η προειδοποίηση έρχεται γιατί το Σάββατο η Μόσχα ανακοίνωσε πως σκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού καταδίωξε αμερικανικό υποβρύχιο σε ρωσικά χωρικά ύδατα στον Ειρηνικό. Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν βέβαια ότι έκαναν ασκήσεις σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του Ουκρανού πρέσβη στη Βρετανία (σ.σ. πως μπορεί η Ουκρανία να θυσιάσει την είσοδο στο ΝΑΤΟ για να μη γίνει πόλεμος, τις οποίες μετά… πήρε πίσω), το Κρεμλίνο έσπευσε να πάρει θέση.

Κατά τη Μόσχα, οι δηλώσεις του Ουκρανού πρέσβη (που ανακλήθηκαν) δεν σηματοδοτούν επίσημη αλλαγή στη θέση της Ουκρανίας ότι θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η Ρωσία διεμήνυσε ότι θα βοηθούσε σημαντικά στον καθησυχασμό των ανησυχιών της για την ασφάλειά της, αν το Κίεβο απαρνιόταν την πρόθεσή του να γίνει μέλος της συμμαχίας.

Από το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε επίσης πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί σήμερα με τους υπουργούς του των Εξωτερικών και της Άμυνας

Τα σχόλια είναι κλειστά.