Ειδησεογραφικό site

Η μεγάλη απάτη των 750 εκατ. ευρώ με το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

355

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα για το οποίο η αντιπολίτευση δεσμεύτηκε να συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή, όταν αλλάξει η κυβέρνηση, είναι αυτό της σύμβασης για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που είχαν αναπτύξει νταραβέρια με γνωστό οικονομικό παράγοντα είχαν στήσει το μεγαλύτερο κόλπο που ζημίωνε το Δημόσιο με 750 εκατομμύρια ευρώ.
Τη μεγάλη απάτη αποκάλυψαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία χαρακτήρισε τη σύμβαση διάτρητη και επιζήμια για το Ελληνικό Δημόσιο.
Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε την κυβέρνηση να προωθήσει νέα σύμβαση και το τίμημα από 750 εκατομμύρια ευρώ που προβλεπόταν ανέβηκε στα 1,382 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο διπλάσιο.
Όπως αντιλαμβάνεστε, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η σκανδαλώδης σύμβαση θα είχε περάσει, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο θα κέρδιζε σχεδόν επτακόσια εκατομμύρια και οι νταραβεριτζήδες μαζί με τα κυβερνητικά στελέχη που είχαν εμπλακεί θα εξασφάλιζαν μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.