Ειδησεογραφικό site

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ

215

«Μια τέτοια επίθεση ενάντια σε ανθρώπους που έχουν αφήσει την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τη βία, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και θα πρέπει να τιμωρηθεί» επεσήμανε ο Φιλίπ Λεκλέρκ
H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το περιστατικό βίας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι που διαμένει ο 11χρονος Αμίρ που είχε κληρωθεί για σημαιοφόρος στη Δάφνη.

 

Ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελάδα Φιλίπ Λεκλέρκ, σε γραπτή του δήλωση καταδίκασε με έμφαση κάθε μορφή βίας, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή τη σοβαρή βλάβη και την απειλή της ασφάλειας των προσφύγων. Όπως ανέφερε, τέτοιες πρακτικές έρχονται σε αντίθεση με τον πολύ θετικό αντίκτυπο του προγράμματος στέγασης προσφύγων εδώ και δύο χρόνια.

«Μια τέτοια επίθεση ενάντια σε ανθρώπους που έχουν αφήσει την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τη βία, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και θα πρέπει να τιμωρηθεί», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΤΑ, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία των προσφύγων που εντάσσονται στο πρόγραμμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.