Ειδησεογραφικό site

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου: Ασκήθηκε έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης

3.059

Από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Χαλκίδας και κατόπιν σχετικής παραγγελίας από τον Άρειο Πάγο – Το σκεπτικό και τα «κενά» στο βούλευμα που οδήγησε στην αποφυλάκιση του καταδικασθέντος για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power

Σε νέα δικαστική κρίση οδηγείται η υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης, άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον 39χρονο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, έπειτα από περίπου 36 μήνες στη φυλακή, αν και καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, ύψους 256 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία προς τον κ. Σοφουλάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ειδικότερα, ο κ. Βουρλιώτης, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο βούλευμα «καθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», ζητούσε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του προς τον κ. Σοφουλάκη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει πως οδηγήθηκε σε αυτή «εν όψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας ειναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειωνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην παραγγελία του, ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ, που εξέδοσε την επίμαχη πιστοποίηση. Ολα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Εν τω μεταξύ, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι ανυποστάτη,

Σύμφωνα με το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, το οποίο αποκάλυψε το documentonews.gr, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ. Παράλληλα, η κυρία Γκουλάκη – Μητσάκη, επισημαίνει στο ίδιο έγγραφο πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή στην εν λόγω γνωμάτευση του επιστημονικά υπεύθυνου «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Ακόμη, επισημαίνει πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί πως ο προϊσταμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, έχει διατάξει προκατακριτκή εξέταση για αδικήματα, όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, όταν παραληφθεί από την Εισαγγελία Χαλκίδας, θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών, που έχει αναλάβει, με εντολή του κ. Προκοπίου, να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα, για να επανεξατάσει τον Αριστείδη Φλώρο.

 

«Γκρίζες ζώνες» στη γνωμάτευση για την αποφυλάκιση του Φλώρου 

Η πνευμονολόγος που υπογράφει τη γνωμάτευση για τον Αριστείδη Φλώρο δεν ήταν ιατρός του ΕΣΥ στον Ευαγγελισμό και πλέον έχει φύγει από το νοσοκομείο – Δείτε το έγγραφο που απέστειλε η διοικήτρια του νοσοκομείου

Προσκομίζοντας έναν διάτρητο ιατρικό φάκελο εμφανίστηκε στην τριμελή υγειονομική επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) την περασμένη άνοιξη ο κατάδικος με 21 έτη κάθειρξης Αριστείδης Φλώρος, ζητώντας να αξιολογηθούν σειρά παθήσεων για τις οποίες έφερε ιατρικά έγγραφα και να του αναγνωριστεί ποσοστό αναπηρίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση στον Τύπο και το διαδίκτυο της ψυχιατρικής γνωμάτευσης που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Ψυχιατρικής και διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του Αττικόν, Αθανασίου Δουζένη – σύμφωνα με αυτήν ο 39χρονος κατάδικος πάσχει από υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή-, μία νέα γνωμάτευση, με πνευμονολογικό αντικείμενο, αποκαλύφθηκε σήμερα στο διαδίκτυο ότι εμπεριέχεται στον φάκελο του Αριστείδη Φλώρου που κατατέθηκε στο ΚΕΠΑ. Μία γνωμάτευση όμως ανυπόστατη, χωρίς καμία ισχύ και αξία.

Αφορά το σύνδρομο άπνοιας – υπόπνοιας από το οποίο (υποτίθεται ότι) πάσχει ο αποφυλακισθείς πλέον 39χρονος – ένα σύνδρομο που όπως εκτίμησε η αρμόδια επιτροπή ΚΕΠΑ εμφανίζει σε πολύ σοβαρή μορφή του, με δείκτη 62, που αυτομάτως μεταφράζεται και σε 30-35% ποσοστό αναπηρίας.

Με έγγραφό της η διοικήτρια του Ευαγγελισμού, κυρία Παναγιώτα Γκουλάκη – Μητσάκη προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ αναφέρει πως η γιατρός, πνευμονολόγος με ειδίκευση στις διαταραχές ύπνου, που φέρεται να υπογράφει τη σχετική γνωμάτευση για τον Αριστείδη Φλώρο δεν ήταν ιατρός κλάδου ΕΣΥ στον Ευαγγελισμό, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, η γιατρός που υπογράφει τη γνωμάτευση περί αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου λόγω… διαταραχών ύπνου δεν είναι πλέον υπότροφος στην πανεπιστημιακή κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Σημαντικό, είναι επίσης το γεγονός, πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Ο Πολάκης είχε προαναγγείλει τη δημοσιοποίηση του εγγράφου

Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε προαναγγείλει από το βράδυ της Πέμπτης ότι έρχονται αποκαλύψεις σχετικά με τον ιατρικό φάκελλο του Αριστείδη Φλώρου που επέτρεψε την υπό όρους αποφυλάκιση του καταδικασθέντος για το σκάνδαλο της Energa.

Τη Δευτέρα, ο κ. Πολάκης είχε καταγγείλει ότι «λαμόγια κατά παραγγελία έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε εναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70%» και προειδοποιούσε πως όσοι το έκαναν «θα πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό που έκαναν».

Αναλυτικά το έγγραφο έχει ως εξής:

Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμός…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρίας Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ» είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

Π. Γκουλάκη – Μητσάκη

gnom_09

Τα σχόλια είναι κλειστά.