Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να παζαρεύει την στήριξη στα εθνικά

33

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην συνεδρίαση για το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής που αφορά στο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ήταν σαφής:

«Είναι σημαντικές και ανάγκες οι αυριανές κατ’ ιδίαν συζητήσεις αλλά δεν αρκούν. Το επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά έχει έρθει η ώρα κ. Μητσοτάκη μετά από αυτές τις εξελίξεις να συνεδριάσει επιτέλους το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών γιατί τώρα είναι η ώρα της ομοψυχίας» είπε και πρόσθεσε: «Αφήστε την μυστική διπλωματία και την αλαζονική λογική της αυτάρκειας της κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, ο ελληνικός λαός περιμένει από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Οπως είπε η Φώφη Γεννηματά, «τώρα προτεραιότητα έχει η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα μας για αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έχει ευθύνη ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αρνείται πεισματικά όλο αυτό το διάστημα το διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα είχαμε διαμορφώσει μια εθνική γραμμή, θα είχαμε δημιουργήσει ένα άραγες εσωτερικό μέτωπο, θα ήταν ισχυρή η φωνή μας, θα καταλάβαιναν όλοι ότι δεν αστειευόμαστε, ότι είμαστε αποφασισμένοι αλλά μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα και αποτελεσματικοί στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου την οποία έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι ο κ. Τσίπρας παζαρεύει την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή την κρίσιμη ώρα για τα εθνικά θέματα.

“Θεωρώ αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να παζαρεύει με τρόπο που προσβάλλει βάναυσα την δημοκρατία μας την αναγκαία στήριξη που πρέπει να δώσει αυτή την ώρα στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Το Κίνημα αλλαγής είναι εδώ είναι αποφασισμένο και είναι προτεραιότητά μας να είμαστε καταλύτης για να διασφαλίσουμε την ενότητα του έθνους και του λαού στις τόσο κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας. Ειναι χαραγμένο στο DNA της δικής μας παρατάξης ναι η δική μας παράταξη είναι η πατριωτική παράταξη που πάντα έβαζε το συμφέρον του λαού και του τόπου πάνω από μικροκομματικά συμφέροντα”.

«Ανάγκη για κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία»
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξουν κυρώσεις από την πλευρά της ευρωπαϊκής ένωσης στην προκλητικότητα της Τουρκίας.

«Zούμε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την πορεία του τόπου μας η τουρκική επιθετικότητα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Πριν από λίγες μέρες η Ευρώπη για άλλη μια φορά δυστυχώς έστειλες τις ελληνικές καλένδες την συζήτηση για τις ενέργειες της Τουρκίας.

Αποδείχτηκε ότι κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία και την οδηγεί σε νέες παράνομες και επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ελπίζω τώρα μετά από αυτές τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός να αντιλαμβάνεται ότι οι κυρώσεις για τις οποίες μιλούσαμε έπρεπε ήδη να έχουν συζητηθεί και έπρεπε ήδη να έχουν επιβληθεί. Μονάχα αυτό καταλαβαίνει η Τουρκία.”

Θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης το ΚΙΝΑΛ

Η κ. Γεννηματα αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου των αρχηγών στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι το κόμμα της στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την δική του πρόταση για το πως θα αξιοποιηθούν τα πολλά δισεκατομμύρια που κέρδισε η χώρα μας από αυτή την απόφαση.

«Η Ευρώπη έκανε το μεγάλο βήμα ξεκολλήσαμε εμείς δώσαμε τη μάχη, δώσαμε μεγάλη μάχη για να μπορέσουμε τα χρήματα να είναι κατά κύριο λόγο μεταβιβάσεις και όχι δάνεια. Να μην συνοδεύονται από νέα μνημόνια. Βεβαίως τα παζάρια και οι συμβιβασμοί με όσους έχουν εμμονή στην λιτότητα οδήγησαν σε εκπτώσεις που δεν το θέλαμε από την αρχή και το παλεύαμε. Μειώθηκαν οι μεταβιβάσεις και αυξήθηκαν τα δάνεια περικόπηκαν κονδύλια που αφορούσαν την υγεία.

Σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα
Όμως για την Ελλάδα ανοίγεται μια πολύ σημαντική ευκαιρία και έχει μεγάλη σημασία πως θα διαχειριστούμε αυτούς τους πόρους, πρέπει να τους διαχειριστούμε με σχέδιο και με όραμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι πόροι αυτοί να κλείσουν τρύπες ,να ξοδευτούν και πάλι με πελατειακές λογικές, επιτέλους πρέπει να χτίσουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο και να βάλουμε μπροστά την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Είμαστε σε ανοικτή γραμμή με την ελληνική κοινωνία τους εκπροσώπους της και τους παραγωγικούς φορείς συζητάμε καθημερινά μαζί τους στην διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουμε την δική μας πρόταση για το πως πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι πόροι αυτοί”

Τα σχόλια είναι κλειστά.