Ειδησεογραφικό site

Γαλλία: Ακυρώνεται το «θερινό πανεπιστήμιο» του Σοσιαλιστικού Κόμματος

51

Ήταν προγραμματισμένο για τα τέλη Αυγούστου, αλλά δεν θα διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας καθώς «δεν πληρούνται οι συνθήκες ηρεμίας, γαλήνης, και ασφάλειας»

Ακυρώνεται το προγραμματισμένο «Θερινό Πανεπιστήμιο » του Σοσιαλιστικού Κόμματος για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώτου γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς, στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 3», το  «Θερινό Πανεπιστήμιο» του Σοσιαλιστικού Κόμματος που ήταν προγραμματισμένο για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου δεν θα διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας.

«Δεν πληρούνται οι συνθήκες ηρεμίας, γαλήνης, και ασφάλειας.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος των Σοσιαλιστών,  Ζαν Φρανσουά Ντεμπάτ, η ακύρωσή του θα επιβαρύνει το ταμείο του κόμματος με το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος της Νάντης, Γιοχάνα Ρολάν, έσπευσε να χαιρετίσει την κίνηση του πρώτου γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος γράφοντας στο Twitter:

«Μία υπεύθυνη απόφαση που θα πρέπει να εφαρμοστεί».

Το «Θερινό Πανεπιστήμιο» είναι ένας θεσμός του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που λειτουργεί από το 1993 και στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων και την παρουσίαση κειμένων εργασίας πάνω σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Τα συμπεράσματα των εργασιών αυτών λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.