Ειδησεογραφικό site

«Δεν θέλω Σύρους στην χώρα μου», απαντούν οι Τούρκοι στον Ερντογάν

151

Ορυμαγδός μηνυμάτων στο Twitter κατά της πρότασης Ερντογάν να χορηγήσει την τουρκική υπηκοότητα στους Σύρους πρόσφυγες

Η ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή ότι προτίθεται να χορηγήσει την τουρκική υπηκοότητα στα 2,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην γειτονική χώραφαίνεται ότι δίχασε τους Τούρκους πολίτες.

Αμέσως, μετά την εξαγγελία του Ερντογάν το hashtag #ÜlkemdeSuriyeliİstemiyorum (δεν θέλω Σύρους στην χώρα μου) έγινε top trend στο Twitter διεθνώς, αφού τα σχόλια των χρηστών «έβαλαν φωτιά» στα social media και έδειξαν ότι οι Τούρκοι, μάλλον, δεν είναι έτοιμοι για να δεχθούν τους Σύρους πρόσφυγες ως  «ίσους προς ίσο».

Ένας χρήστης γράφει: «Όχι στην πολιτογράφηση, θα καταστρέψει την πολιτιστική και οικονομική δομή της χώρας», ένας άλλος αναφέρει: «Τους φιλοξενούμε, αλλά δεν  μπορούμε να τους δώσουμε τα σπίτια μας, ναι στην βοήθεια, όχι στην πολιτογράφηση». Ο δημοσιογράφος Kadri Gürse υποστηρίζει: «Το να δίνεις υπηκοότητα σε σχεδόν τρία εκατομμύρια Σύρους χωρίς να τους έχεις ακόμα χαρακτηρίσει πρόσφυγες είναι αποτέλεσμα που φέρνει αναστάτωση και βλάπτει την Τουρκία».

Ο επίσης Τούρκος δημοσιογράφος Hayko Bagdat, όταν το συγκεκριμένο hashtag έγινε trend έδειξε την διαφωνία του με τους χρήστες και το χαρακτήρισε «αηδιαστικά ρατσιστικό» ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Τούρκος συγγραφέας Ahmet Ümit έγραψε στο Twitter: «Το #ÜlkemdeSuriyeliİstemiyorum είναι ρατσισμός. Οι αληθινά κακοί άνθρωποι είναι οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν το θέμα της Συρίας για τα δικά τους συμφέροντα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.