Ειδησεογραφικό site

Ερευνάται η εμπλοκή Ελλήνων στο σκάνδαλο Petrobras

47

Με στόχο να εξακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας  αναφορικά με το σκάνδαλο της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρείας Petrobras και τις ελληνικές προεκτάσεις που αυτό μπορεί να έχει.

Ειδικότερα, η εισαγγελική παρέμβαση για την έναρξη έρευνας έγινε με αφορμή κατάθεση του πρώην  διευθυντή της βραζιλιάνικης κρατικής  εταιρίας Petrobras, Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα, σύμφωνα με την οποία ο Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κωνσταντίνος Κοτρωνακης, του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της Petrobras.

Σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, που δόθηκε στις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, ο Πρόξενος επί τιμή φέρεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία. Τις πληροφορίες αυτές τις μετέδιδε σε 20 τουλάχιστον εταιρείες, με τις περισσότερες αν όχι όλες να ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.