Ειδησεογραφικό site

Έντονα καιρικά φαινόμενα: Χαλάζι στην Αργολίδα – Καταιγίδα και στην Αττική

43

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που εκδόθηκε την Δευτέρα.

Ήδη σφοδρή καταιγίδα πλήττει αυτήν την ώρα την Αττική, ενώ ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί στην Αργολίδα, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές να δημιουργήσει ολόκληρο στρώμα από κρυστάλλους.
Το χαλάζι, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής του Σχινοχωρίου και του Μαλανδρενίου ήταν σε μέγεθος καρυδιού και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτεταμένη καταστροφή στην γεωργική παραγωγή.
Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Κουτσοποδίου στην Αργολίδα είχε σαν αποτέλεσμα να καλυφθεί ολόκληρο το οδόστρωμα από τους κρυστάλλους.

Η ζημιά που μπορεί να προκάλεσε θα φανεί τις επόμενες ημέρες, όμως σίγουρα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις ελιές που είναι η περίοδος συγκομιδής όπως και στα πορτοκάλια και τα μανταρίνια.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή σε αγριότητα χαλαζόπτωση με ανυπολόγιστες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Για δευτερόλεπτα έριξε χαλάζι και στο κέντρο του Άργους, χωρίς όμως να δημιουργήσει προβλήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.