Ειδησεογραφικό site

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος – Αθώα η Τουλουπάκη

31

Την αμετάκλητη απόφαση του για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη ανακοίνωσε λίγο μετά της πέντε το απόγευμα του Σαββάτου (04.03.2023) το Ειδικό Δικαστήριο. Μία απόφαση που είχε ομοφωνία μόνο ως προς ένα σκέλος, αυτό της ομόφωνης αθώωσης του πρώην υπουργού για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους τόσο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όσο και η Ελένη Τουλουπάκη, αρνήθηκαν τις αξιόποινες πράξεις που τους οδήγησαν στο εδώλιο. Όσον αφορά στην αμετάκλητη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, τα υπόλοιπα σκέλη της εκδόθηκαν κατά πλειοψηφία τόσο για τις αθωώσεις όσο και τις ενοχές.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις παράβασης καθήκοντος. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης καταδικάστηκε για τις καταγγελίες της Ελένης Ράικου κατά πλειοψηφία 7-6 και του Παναγιώτη Αθανασίου ως προς το σκέλος που αφορά την υπόθεση του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα κατά πλειοψηφία 8-5.

Αντίθετα, απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία 8-5 τ επίσης για τις καταγγελίες της Γεωργίας Τσατάνη και του Παναγιώτη Αθανασίου όσο αφορά τα σκέλη που αφορούσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο κατά πλειοψηφία 8-5 και τους επιχειρηματίες Γιάννη Αλαφούζο και Ανδρέα Βγενόπουλο κατά πλειοψηφία 7 -6.

Ωστόσο, κατά πλειοψηφία, το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Ειδικότερα, η Ελένη Τουλουπάκη απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία 9 προς 4 για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλική Ηλιουπούλη ανακοίνωσε πως η πλειοψηφία του δικαστηρίου, 8 έναντι 5, έκρινε πως η Ελένη Τουλουπάκη πρέπει να απαλλαγεί και από το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά επιτρεπτή μεταβολή της κακουργηματικής κατηγορίας της κατάχρησης εξουσίας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος αθωώθηκε ομόφωνα από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν εμφανίστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς είναι ασθενής ενώ παρούσα και σήμερα για να ακούσει την απόφαση των συναδέλφων της ήταν η Ελένη Τουλουπάκη

Τα σχόλια είναι κλειστά.