Ειδησεογραφικό site

Σέρρες: Έβαλαν εταιρεία σεκιούριτι να φυλάει σιδηροδρομική διάβαση που δεν έχει μπάρες

50

Το δυστύχημα στα Τέμπη βάζει στο προσκήνιο συνολικά το θέμα της ασφάλειας στα τρένα. Στις Σέρρες μια σιδηροδρομική διάβαση φυλάσσεται από εταιρεία σεκιούριτι…

Στις Σέρρες και στην Ελλάδα του 2023, οι εικόνες προβληματίζουν. Μια σειρά από σιδηροδρομικές διαβάσεις κρύβουν παγίδες και κινδύνους για οδηγούς αλλά και επιβάτες τρένων. Οι μπάρες είτε έχουν χαλάσει, είτε δεν κατεβαίνουν τη στιγμή που πρέπει. Στις Σέρρες το πρόβλημα διαπιστώθηκε πριν σημειωθεί ατύχημα και επειδή χρειάζεται χρόνος για να λυθεί, η όλη κατάσταση ανατέθηκε σε εταιρεία σεκιούριτι που πιάνει δουλειά πριν περάσει το πρώτο τρένο και φεύγει, όταν περάσει το τελευταίο της ημέρας.

Στην περιοχή Βυρώνεια στις Σέρρες, σε μια ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση δεν λειτουργούν οι μπάρες και οι φωτεινοί σηματοδότες. Το συνεργείο που ανέλαβε να το διορθώσει διαπίστωσε ότι πρόβλημα είναι μεγάλο και στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΣΕ ανέθεσε εδώ και μήνες τη φύλαξη της διάβασης σε εταιρεία σεκιούριτι, για να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Οι άνδρες της εταιρείας πιάνουν δουλειά πριν το πρώτο δρομολόγιο και αποχωρούν αφού περάσει και το τελευταίο τρένο. «Ευτυχώς για εμάς μετά την εμφάνιση του προβλήματος με τις μπάρες και τους φωτεινούς σηματοδότες ανέλαβε η σεκιούριτι με την οποία νιώθουμε και περισσότερη ασφάλεια αφού οι άνθρωποι μπαίνουν στη μέση του δρόμου και σταματάνε την κυκλοφορία.

Με τις μπάρες υπήρχαν κάποιοι που έκαναν ελιγμούς και περνούσαν από δίπλα», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Βυρώνειας Παύλος Ναζηρίδης υπογραμμίζοντας πως «εγώ ως πρόεδρος του χωριού νιώθω πιο ασφαλής με τους σεκιουριτάδες παρά με τις μπάρες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.