Ειδησεογραφικό site

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά το ΠΑΣΟΚ για την αποχή από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Γάζα

34

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την στάση της στην ψηφοφορία στην Γ.Σ του ΟΗΕ ως προς την Λωρίδα της Γάζας, ζητεί ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε την Παρασκευή ψήφισμα να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο Ισραήλ και ΗΠΑ την καταψήφισαν επειδή στο κείμενο δεν αναφέρεται η Χαμάς. Υπήρχαν επίσης 45 αποχές, ανάμεσά τους και η Ελλάδα και η Κύπρος.

«Την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις δραματικές εξελίξεις στη Γάζα, η διεθνής κοινότητα αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά αδύναμη να συμφωνήσει στα θεμελιώδη, αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Μάντζος.

«Η καταδίκη της Χαμάς οφείλει να είναι ανεπιφύλακτη»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, υπεύθυνος τομέα εξωτερικών, Δημήτρης Μάντζος τονίζει «Δυστυχώς, σημαντικός αριθμός χωρών, ανάμεσα στις οποίες και η δική μας, απείχαν χθες βράδυ από το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία στην περιοχή, σε αντίθεση προς την πλειοψηφία των κρατών – μελών, ανάμεσα στα οποία η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο κ.α

Τα σχόλια είναι κλειστά.