Ειδησεογραφικό site

Δεν πτοούνται ούτε από τις αυτοδιαψεύσεις

89

Του Ευτύχη Παλλήκαρη

Αυτή τη φορά ένας πρώην υπουργός της κυβέρνησης «άδειασε» τον…εαυτό του. Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας τη Δευτέρα στο κανάλι της Βουλής, είπε επί λέξει: «Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο… Ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως».  Αφήνουμε στην  άκρη το ότι ο ίδιος, όταν ψηφιζόταν ο νόμος, έκανε λόγο για μια τομή στο χώρο της Δικαιοσύνης. Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης δεχόταν κριτική από τον πρωθυπουργό για το θέμα. «Είναι ντροπή τα όσα ισχυρίζεστε για τον νόμο Παρασκευόπουλου, έναν αναγκαίο, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, νόμο, διότι γνωρίζετε το χάος που επικρατούσε στις φυλακές» είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτόν τον «αναγκαίο νόμο» αποκήρυξε χτες ο εμπνευστής του, ο οποίος μάλιστα διαμαρτυρήθηκε γιατί φέρει το όνομά του…

Στην αντίδραση της ΝΔ, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα μνημειώδες σχόλιο: «Τα  ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ είναι γνωστά, το ίδιο και οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και δημιουργίας fake news. Για όλα  αυτά δόθηκαν απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στη Βουλή, πριν από λίγες μέρες, σε μια συζήτηση που μάλλον ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να ξεχάσει αφού ο ίδιος έμεινε παντελώς και παγκοίνως έκθετος».

Έτσι, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι ακόμα και όταν τα ίδια τα στελέχη του κόμματος διαψεύδουν εαυτούς-και δικαιώνουν τον Πρόεδρο της ΝΔ- το κόμμα βρίσκει το κουράγιο να απαντήσει για τα «ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ».

 

 

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.