Ειδησεογραφικό site

Απολογήσου κύριε εισαγγελεύ…

85

Η ώρα της απολογίας για τον «Ρασπούτιν», πλησιάζει. Είναι η δεύτερη φορά που πρώην ανώτερος εισαγγελέας καλείται ως πολιτικός να «κατέβει» από την έδρα και να καθίσει στο εδώλιο, αρχικώς, της Προανακριτικής.
Η δεύτερη γιατί ο πρώτος που είχε κάνει αυτή τη διαδρομή πριν από 30 χρόνια ήταν ο Νίκος Αθανασόπουλος ο οποίος είχε περάσει Ειδικό Δικαστήριο και φυλακίστηκε για το σκάνδαλο του Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.
Ο Αθανασόπουλος είχε φτάσει έως τον βαθμό του εισαγγελέως Εφετών και πρωταγωνίστησε ως λειτουργός στο ξήλωμα του παρακράτους τη δεκαετία του 1960 ενώ στη Μεταπολίτευση τα παράτησε κι έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν υπουργός.
Ο Αθανασόπουλος όμως (πέθανε το 2016) τόσο στην Προανακριτική όσο και στο Ειδικό Δικαστήριο, το πήρε πάνω του ομολογώντας ότι αποφάσισε τη συγκάλυψη του σκανδάλου μαζί με άλλους τους οποίους δεν είχε κατονομάσει. Κι όσοι είχαν καταδικαστεί μαζί του (Σούλης Αποστολόπουλος κτλ) ήταν από στοιχεία και όχι από μαρτυρίες.
Γι΄ αυτό και τη μέρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας πλήθος κόσμου που είχε μαζευτεί έξω από τον Άρειο Πάγο φώναζε «αίσχος, αίσχος» ενώ επανεκλέχτηκε πανηγυρικά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1993.
Περισσότερα στο «Καρφί» που κυκλοφορεί

Τα σχόλια είναι κλειστά.