Ειδησεογραφικό site

Αποφάσισαν οι αγρότες: Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη – Κλείνουν δρόμους, αποκλείουν τελωνεία και λιμάνια

45

Συλλαλητήριο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους αποφάσισαν οι αγρότες στην κεντρική σύσκεψή τους στη Νίκαια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κάθοδος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Η 15μελής επιτροπή στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα μέτρα που παρουσιάσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ικανοποίησαν τους αγρότες και η πλειοψηφία των αγροτών τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των κινητοποιήσεων. Η απόφαση ελήφθη από 50 εκ των 55 μπλόκων καθώς δεν συμμετέιχαν αυτά από τη νησιωτική Ελλάδα. Όπως επισήμαναν πολλοί, το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε.

Παράλληλα με τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και τελωνειών, οι αγρότες σχηματίζουν ένα εναίο μέτωπο και προετοιμάζουν την κάθοδό τους στην πρωτεύουσα την προσεχή Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου.

Από πολλές περιοχές – ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα – θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στη μαζική κινητοποίηση στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ημέρα, όσοι μείνουν πίσω στα μπλόκα θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια

Τα σχόλια είναι κλειστά.