Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση – Η golden visa »φαρμάκι» για χιλιάδες νέους

36

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, στη Βουλή, όπου συζητείται επίκαιρη ερώτησή του με θέμα «Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση;», στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Ας είμαστε ειλικρινείς, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πρωτοφανή στεγαστική κρίση, έχει χτυπήσει το καμπανάκι χρόνια και τώρα η στεγαστική κρίση έχει γιγαντωθεί. Στο δικό μας σχέδιο ανάκαμψης εντάξαμε 100 κατοικίες σε Αθήνα, 50 σε Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Η golden visa είναι «φαρμάκι» για χιλιάδες νέους της πατρίδας μας», ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι «περιφρονείτε τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Υπάρχει κίνδυνος να κάνουμε απλησίαστες λαϊκές γειτονιές» και υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν ολόκληρες περιοχές να κατοικούνται μόνο από τουρίστες».

«Πρέπει από αύριο να υπάρχει ρητή απαγόρευση για τα ακίνητα που αποκτήθηκαν μέσω golden visa να χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνια μίσθωση», πρότεινε.

«Σήμερα έχουμε χρέος να έρθουμε στη θέση χιλιάδων Ελλήνων που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης στην αρχή της ομιλίας του. Ακόμα είπε ότι λόγω του κόστους της στέγασης αναγκάζονται να μετακομίσουν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης οδήγησε σε γιγάντωση της στεγαστικής κρίσης»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για πολυκατοικίες που διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις και για τις golden visa που οδηγούν στον αφελληνισμό ολόκληρων περιοχών. Αναφέρθηκε ακόμα στη δύσκολη θέση των φοιτητών που κάνουν μηχανογραφικά όχι με βάση τις φιλοδοξίες τους, αλλά με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών τους.

«Το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης οδήγησε σε γιγάντωση της στεγαστικής κρίσης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα που φέρατε δεν αντιμετώπισαν τη ρίζα του προβλήματος».

Η αδιαφορία σας καταγράφεται με εμβληματικό τρόπο στο Ταμείο Ανάκαμψης, με 100 κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, σημείωσε, ενώ για το μέτρο «Σπίτι μου» ανέφερε ότι «αφορά την επιδότηση 1.800 δικαιούχων».

Αναφερόμενος στα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για τη δημιουργία μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών που θα δίνονται για ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο και κοινωνικά κριτήρια. Μίλησε, μεταξύ άλλων, για φορολογικά κίνητρα προκειμένου να ανοίξουν κλειστά σπίτια

Τα σχόλια είναι κλειστά.