Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος με την πολιτική μας να πάει σπίτι του το σύστημα Μαξίμου στις επόμενες εθνικές εκλογές

26
Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας είναι ο πήχης που θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας όλους τους αριστερούς, κεντροαριστερούς και κεντρώους πολίτες να στηρίξουν τον «αγώνα εναντίον της κλειστής παρέας στο Μέγαρο Μαξίμου».

Σε θεματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα για την «Παιδεία και τις ανισότητες» ο κ. Ανδρουλάκης έκανε εκ νέου σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και ταυτόχρονα άνοιγμα στο κεντροαριστερό ακροατήριο, ζητώντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στις προσεχείς ευρωεκλογές. Όπως είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «Έχουμε χρέος όχι να αυξήσουμε αργά και σταθερά τα ποσοστά μας -κάτι που πετύχαμε στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές- αλλά με την πολιτική μας να πάει σπίτι του αυτό το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου στις επόμενες εθνικές εκλογές. Γι’ αυτό καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη, αριστερό, κεντροαριστερό, κεντρώο να έρθει μαζί μας και να διαμορφώσουμε συνθήκες μιας νικηφόρας πορείας», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζοντας ότι «σε αυτήν την πορεία δεν χωράει -και δεν θα δεχτώ- ούτε τη συντήρηση, ούτε τον τυχοδιωκτισμό, όσους έδωσαν σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης επιχείρησε την αποδόμηση του κυβερνητικού έργου, κάνοντας ειδική αναφορά στην ακρίβεια, στη διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων, στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, στα προβλήματα της καθημερινότητας. Έκανε λόγο για «αλαζονεία, εκβιασμό των πολιτών, ουγγαροποίηση, άλωση των Ανεξάρτητων Αρχών» και προαναγγέλλοντας την επόμενη εκδήλωση για την Υγεία (στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά την Τρίτη) στάθηκε στις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση της Παιδείας. «Εμείς θέλουμε Παιδεία με κοινωνικό πρόσημο και όχι την κληρονομική λειτουργία της υπέρ αυτών που έχουν και μπορούν», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι είναι διαφορετικό το σχέδιό του από αυτό της σημερινής κυβέρνησης. Πρότεινε δε, μεταξύ άλλων:

-Αύξηση της δημόσιας δαπάνης, ώστε να φτάσει στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Ενίσχυση της ποιοτικής Εκπαίδευσης

-Προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας

-Ένας υπολογιστής για κάθε μαθητή και καθηγητή στα σχολεία, καθώς και διαδραστικούς πίνακες

-Στήριξη της Ειδικής Αγωγής- «είναι ντροπή για τη χώρα μας που δεν κάναμε όλα τα βήματα για να αγκαλιάσουμε όλα τα παιδιά», είπε

-Αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας

-Καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων

-Ισχυρή οικονομική στήριξη των εργαζόμενων στις βαθμίδες της Παιδείας και πραγματική Αξιολόγηση.

-Ισχυρή χρηματοδότηση της Έρευνας και της Καινοτομίας, για να έρθουν πίσω στη χώρα μας οι Έλληνες που μεγαλουργούν στο εξωτερικό.

Το «οδοιπορικό» στην Ήπειρο για την Παιδεία το οργάνωσε ο Τομεάρχης κι βουλευτής, Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος και έλαβε τα συγχαρητήρια από τον κ. Ανδρουλάκη. «Ένα μεγάλο μπράβο στο Στέφανο, εννοώ τον Στέφανο Παραστατίδη και όχι τον Στέφανο που είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης συνδέοντας την αναφορά στον κ. Παραστατίδη με ένα δηκτικό σχόλιο για το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.