Ειδησεογραφικό site

Aγιασμός στη Βουλή, με πολλές απουσίες, για την έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου

33

Περίπου 100 από τους 300 βουλευτές απουσίαζαν(!) από τον σημερινό αγιασμό που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της νέας συνόδου της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού, πρώτος πλησίασε τον Αρχιεπίσκοπο για να προσκυνήσει και να φιλήσει τον σταυρό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ακολούθησε το προεδρείο της Βουλής με πρώτο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σειρά στο προσκύνημα πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έφυγε από τη θέση του για να πάει στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Αντιθέτως, ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια του αγιασμού παρέμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και χαμηλωμένο το κεφάλι δεν κουνήθηκε, περιμένοντας τον Αρχιεπίσκοπο να περάσει από μπροστά του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προσπαθήσει να… του φάει τη θέση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και να προσκυνήσει πρώτος, αλλά ο Ιερώνυμος κράτησε αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας δεν ασπάστηκε το σταυρό, αλλά αρκέστηκε να σκύψει.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν πέρασε μπροστά από τα έδρανα όπου κάθονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Από τον αγιασμό έλειπαν τουλάχιστον 100 βουλευτές, ενώ από τους συνολικά 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες ήταν περίπου οι 40.

Το παρών πάντως έδωσαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (εκτός του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου). Από τον αγιασμό απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Την Τετάρτη στις 18:00 ξεκινά η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Το αίτημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οποίο ζητά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μειϊμαράκης.

Βάσει Συντάγματος και Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη στις 18:00 και θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης είχε ανακοινώσει τη λήξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου και ακολούθησε ο αγιασμός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.