Ειδησεογραφικό site

Κατατέθηκε η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

35

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Τη σχετική επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά το αγιασμό για την έναρξη της νέας Συνόδου:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει δύο ημέρες μετά την υποβολή του αιτήματος, δηλαδή το αργότερο την Τετάρτη.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ψηφοφορία, που αναμένεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, και στο αν και πόσες ψήφους θα λάβει η κυβερνητική πλειοψηφία, πέραν των 154 που ήδη διαθέτει.

Εν όψει της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απάντησε στη χθεσινή αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός».

«Η αμφισβήτηση της δεδηλωμένης είναι σοβαρό ζήτημα», δήλωσε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τόνισε ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση έπρεπε να απαντήσει στην «ανευθυνότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «που έσερνε τη χώρα στην εκλογολογία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.