Ειδησεογραφικό site

4η Ιουλίου: Η δεξίωση στον κήπο του Αμερικανού πρέσβη – Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σύντροφό του, τα πηγαδάκια

160

Ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας και με άλλον οικοδεσπότη πλέον, ο κήπος στην πρεσβευτική κατοικία του Αμερικανού πρέσβη δίπλα στο νοσοκομείο «Έλενα» άνοιξε ξανά. Αφορμή η επέτειος της 4ης Ιουλίου.

Η επέτειος ανεξαρτησίας των ΗΠΑ γιορτάστηκε -όπως κάθε χρόνο μέχρι την πανδημία- με μια μεγάλη γιορτή στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας, όπου βρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι άλλων διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα και φυσικά εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Ο τεράστιος κήπος της πρεσβευτικής κατοικίας, που ουσιαστικά είναι μια κρυμμένη και αναπάντεχη όαση στο κέντρο της Αθήνας, πλημμύρισε με κόσμο, που απόλαυσε το ζεστό απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ένα διαφορετικό δίωρο.

Τα χρώματα της αστερόεσσας υπήρχαν παντού, όπως και σταντ με χαρακτηριστικές αμερικανικές λιχουδιές, από πίτσες και μπέργκερ μέχρι ζαχαρωτά και παγωτά.

Το κάλεσμα αυτό του πρέσβη ήταν ουσιαστικά το πρώτο ανοιχτό κάλεσμα του Τζορτζ Τσούνη και πέρα από τις απαραίτητες τιμές για την τόσο σημαντική ημέρα για τις ΗΠΑ, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υποδεχθεί και να γνωριστεί με τους Αθηναίους, τους κατοίκους της πόλης στην καρδιά της οποίας διαμένει το τελευταίο διάστημα διαδεχόμενος τον Τζέφρι Πάιατ.

Ποιοι παραβρέθηκαν στη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου ευρύτερα έδωσαν το «παρών», όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κώστας Τασούλας, ο Γιώργος Πατούλης, η Αριστοτελία Πελώνη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, η Ζέτα Μακρή και πολλοί άλλοι. Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από την Ολλανδή σύντροφό του. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες υπεβλήθη σε εγχείρηση τοποθέτησης βηματοδότη η οποία ήταν επιτυχής. Ο ίδιος φαινόταν χαρούμενος και ευδιάθετος, μόλις λίγο καιρό μετά την κρίσιμη αυτή επέμβαση.

Στη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη παρευρέθη και ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σύντροφό του

Ο πρέσβης με τον Βασίλη Κικίλια
Ο πρέσβης με τον Βασίλη Κικίλια

Ο πρέσβης με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Ο πρέσβης με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Ο πρέσβης με τη Ζέττα Μακρή

Ο πρέσβης με τη Ζέττα Μακρή

Ο πρέσβης με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη

Ο πρέσβης με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη

Ο πρέσβης με τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο πρέσβης με τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο πρέσβης με τη σύζυγό του και τον Λευτέρη Αυγενάκη

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.