Ειδησεογραφικό site

2019: Τι θα δουν τα μάτια μας…

219

Σήμαντρα χαράς ηχούν σε όλη τη χώρα. Με το νέο έτος έρχεται και το τέλος της καταραμένης φτώχειας. Κακώς νομίζετε ότι θα φέρει τις αυξήσεις ο Αϊ Βασίλης. Αυξήσεις θα έρθουν, όχι όμως από τον συμπαθή άγιο που μας έρχεται κάθε χρόνο από την παγωμένη Λαπωνία. Θα έρθουν από την κυρία Έφη Αχτσιόγλου. Πάλι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γράφουν ιστορία: Θηλυκός Αϊ Βασίλης που φέρνει αύξηση του κατώτατου μισθού!

Φυσικά, επειδή είναι έργο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάτι σαν το ανέκδοτο «ήταν δίκαιο – έγινε πράξη», η αύξηση θα έρθει με επιταγή τριμήνου. Ο θηλυκός Αϊ Βασίλης περιμένει λέει τα γράμματα εκείνων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, να τα μελετήσει επιτροπή, να εισηγηθεί στο υπουργείο και το υπουργείο να λάβει την απόφαση που, τελικά, θα περάσει από τη βάσανο του Υπουργικού Συμβουλίου. Τόσο μεγάλη διαδρομή, δηλαδή.

«Για την κυβέρνηση ήταν προτεραιότητα από την αρχή να τονώσει, να ενισχύσει το εισόδημα τού εργαζόμενου κι αυτό το υλοποιούμε με την αύξηση του μισθού» λέει η κυρία Αχτσιόγλου που θα καταργήσει και τον -κατά δήλωσή της- «ντροπιαστικό» υποκατώτατο μισθό για τους νέους. Μπορεί κάποιος να της θυμίσει ότι το νέο έτος είναι το 2019 και όχι το 2015, ότι κυβερνούν τέσσερα χρόνια, ότι αν όλα αυτά είναι τόσο ντροπιαστικά και τόσο σοβαρά μήπως θα έπρεπε να τα είχαν αλλάξει από την πρώτη στιγμή; Αντί να κάνουν αυτά τα οποία τώρα ψηφοθηρικά εξαγγέλλουν, υπέγραφαν επονείδιστα μνημόνια και δέσμευαν την εθνική περιουσία για εκατό χρόνια. Και τώρα νομίζουν ότι με τόσο φθηνά τρικ, όπως αυτό για τη μη περικοπή των συντάξεων, θα γλιτώσουν από τη συντριβή στις εκλογές.

Θα έχει όμως και άλλα καλά το νέο έτος. Ο στρατηγός ΑΝΕΛΙΣΤΑΣ, φορώντας την αγαπημένη του στολή παραλλαγής με τα παράσημα να κρέμονται από το πλατύ στήθος του, προκαλεί πανικό στους εξ Ανατολών εχθρούς, οι οποίοι γονυπετείς τον παρακαλούν να ξεχάσει τις εμπρηστικές του δηλώσεις. «Ένα αστείο κάναμε, δεν χρειάζεται να τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς», του είπε ο Γιασάρ Γκιουλέρ και χαμήλωσε το κεφάλι σαν υποτακτικό κουταβάκι. Ποια παιχνίδια πολέμου στο Αιγαίο; Η δυτική πλευρά έχει τον κομάντο-υπουργό που καθαρίζει με μια του λέξη. Αλλιώς, θα το κάνουμε Κούγκι.

Και μετά από αυτά, έντρομος ο φίλος του Τσίπρα, ο Γκόραν Ζάεφ, μας επιστρέφει το «Βόρεια Μακεδονία», τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Θέλει να τα έχουν καλά οι Σκοπιανοί με τον ισχυρό της περιοχής και να μη βρεθούν εκτεθειμένοι στις ορέξεις του Τσίπρα και του στρατηγού Ψεκασμένου. Αλλά ο Τσίπρας, που ειδικεύεται με επιτυχία παγκοσμίου φήμης στις σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν χαρίζει κάστανα παρά μόνο φασόλια γίγαντες Πρεσπών, καλεί τους Σκοπιανούς να κάνουν νέες υποχωρήσεις και να υπογράψουν μία κατάπτυστη για εκείνους συμφωνία με την οποία η χώρα τους θα αποκαλείται στο εξής Μακεδονία σκέτο και εκείνοι Μακεδόνες σκέτο και η γλώσσα και η εθνική ταυτότητά τους θα είναι μακεδονικές σκέτο.

Τι να κάνει και ο δυστυχής Γκόραν Ζάεφ, η ανάγκη τον οδηγεί να υπογράψει αυτήν την άθλια για τα συμφέροντα των Σκοπίων και του γειτονικού λαού πρόταση Τσίπρα. Πώς, άλλωστε, να αντισταθεί κανείς στη διαπραγματευτική δεινότητα του Αλέξη; Εδώ κοτζάμ μάνταμ Μέρκελ λύγισε, ένας τοσοδούλης Ζάεφ πώς θα μπορούσε να σηκωθεί αλώβητος από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων;

Λαμπρές ημέρες θα ζήσει και η Αθήνα το 2019. Το άστρο της θα λάμψει και πάλι παγκοσμίως, όχι γιατί θα αναβιώσει ο «χρυσούς αιών» του Περικλέους αλλά γιατί θα καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος – καμία σχέση με τον αείμνηστο Ντίνο Ηλιόπουλο. Με Νάσο εγγυημένη η δουλειά, ότι όλα θα αλλάξουν συθέμελα. Ο άνθρωπος έχει κάνει καλές σπουδές (ομολογουμένως, σπάνιο για στέλεχος της Κουμουνδούρου) αλλά δεν έχει σχεδόν καμία εργασιακή εμπειρία. Όμως έχει τα εχέγγυα της επιτυχίας. Γιατί σε νεαρή ηλικία επαναστάτησε εναντίον της μητέρας του. Το αμάρτημα της μητρός του ήταν ότι είχε ρόλο στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που στον Νάσο Ηλιόπουλο δεν άρεσε και πήρε τα μπογαλάκια του και πήγε προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά, κάτι που, όπως λέει στο βιογραφικό του, έφερε γκρίνια στις τάξεις των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Μα τι λέτε τώρα που δεν θα γίνει δήμαρχος Αθηναίων ο Νάσος Ηλιόπουλος. Απέδειξε ότι επαναστατεί εναντίον της μαμάς, κοντράρει το ΠΑΣΟΚ και αυτές οι μεγαλειώδεις κινήσεις τού δίνουν τα εχέγγυα να κερδίσει τις εκλογές.

Επίσης, στην αυγή του 2019 ο Πετσίτης, ο φίλος του Παππά που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου αλλά τώρα κάνουν ότι έχουν να τον δουν χρόνια, επειδή είναι αόκνως εργαζόμενος, θα βρει σίγουρα άλλες δουλειές. Με βασικότερη αυτήν που θα έχει σχέση με τις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα συνεργαστούν με τη διαστημική υπηρεσία που ετοιμάζει ο Παππάς για να κάνει την Ελλάδα συμπαντική δύναμη. Ο Πετσίτης αναλαμβάνει υπεύθυνος για τις ταχυμεταφορές γρήγορου και πρόχειρου φαγητού στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος τους οποίους θα προσεγγίζουν τα διαστημόπλοια. Γιατί και οι αστροναύτες θέλουν τον Πετσίτη τους.

Και κάτι τελευταίο: Επειδή το 2019, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα γίνεται πάλι κανονική χώρα, θα διεξαχθούν κανονικά οι ποδοσφαιρικοί αγώνες χωρίς πλέον παρατράγουδα. Το πρωτάθλημα θα το κατακτήσει ο ΠΑΟΚ -γιατί πέρυσι το έχασε άδικα από την ΑΕΚ- με 50 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό ο οποίος με διάταγμα του Βασιλειάδη από το νέο έτος θα απαγορεύεται να εκτελεί πέναλτι. Για να επιβεβαιωθεί η γνωστή ρήση: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Τα σχόλια είναι κλειστά.