Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 3 Μαΐου 2014

184

Φεύγω για το Παρίσι, πάω στα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Στέλνω τις ευχές μου στο αγαπητό μου «Καρφί», ως μητέρα και ως μεγάλη ηλικιακά. Σας εύχομαι καλή ζωή, ευτυχισμένη, χαρούμενη και να έχετε παιδιά. Μη στενοχωριέστε για τίποτα. Όλα θα βαδίσουν όπως πρέπει. Χρειάζεται αισιοδοξία και αγάπη στο συνάνθρωπο. Να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και τον πλησίον μας. Επίσης, να σας πω ότι προέρχομαι από οικογένεια παππάδων και συμφωνώ με το δημοσιογράφο για όσα είπε για το Άγιο Φως. Θα συμφωνούσε κι ο πατέρας μου αν ζούσε.
Δυναμική Αναγνώστρια
Ευχαριστούμε για τις ευχές σας.

Θέλω να δώσω μια συμβουλή στον Γιώργο Παπανδρέου, αν και δεν τη χρειάζεται, γιατί είναι πανέξυπνος και τίμιος άνθρωπος: Να μην κωλώνεις, να περάσεις μπροστά. Έχουνε πάθει πλάκα όλοι τους. Όσοι ήμασταν μαζί με τον πατέρα σου, έτσι και σε σένα θα ξαναμπούμε μπροστά. Να χαρούμε, γιατί όλοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, ήταν ψεύτες.
Έλενα
Συμφωνούμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όπως και όλοι οι άλλοι μπορούν και πρέπει να συμβάλουν τα μέγιστα στην ενότητα και αναγέννηση της παράταξης.

Είμαι παλιός αναγνώστης του «Καρφιού». Νομίζω ότι τον συγχωρεμένο Νίκο Κακαουνάκη έχετε αρχίσει να τον ξεχνάτε. Εγώ τον έχω στην καρδιά μου. Κάνετε λάθος επίσης που δεν βάζετε μηνύματα όπως ακριβώς σας τα έχω στείλει, διότι εγώ έχω την ευθύνη των λεγομένων μου. Θα την παίρνω την εφημερίδα, αλλά δεν ξαναστέλνω μηνύματα γιατί δεν τα λαμβάνετε υπόψη σας.
Θωμάς, από Ζωγράφου
Τιμούμε τον ιδρυτή της εφημερίδας μας και συνεχίζουμε την πορεία που χάραξε. Ο Κακαουνάκης ήταν ο μόνος από τους εκδότες που έδινε τόση μεγάλη σημασία στις απόψεις των αναγνωστών. Όλα τα μηνύματα δημοσιεύονται, ανεξαρτήτως απόψεων, αρκεί να μην έχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην είναι μεγάλα, «σεντόνια» όπως τα λέμε εμείς. Αν είναι τεράστια, αναγκαζόμαστε να τα περιορίζουμε εμείς, έτσι ώστε να μπορούμε να φιλοξενούμε περισσότερες απόψεις.

Τέτοια υποτίμηση της προσωπικότητας και της νοημοσύνης δεν μπορούσε κανείς να την κάνει, αλλά ούτε και να τη διανοηθεί. Μονάχα η κυβέρνηση Σαμαρά τον καπετάνιο στο πλοίο της υγείας, το μονόφθαλμο Τζον τον Πειρατή (Άδωνη). Γιατί και μονόφθαλμος να ήταν, θα έβλεπε τα στραβά και τα ανάποδα του υπουργείου κηδείας… του υπουργείου ασφάλισης ηλιθίων και κουτών… Έτσι έχει εκτιμήσει τους ασφαλισμένους ο μάγος της υγείας Άδωνις… Και για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά πώς η κλίμακα ποσοστών συμμετοχής στα φάρμακα φτάνει με αλματώδη ρυθμό από το ισόγειο στο ρετιρέ των δίδυμων πύργων. Και εξηγούμαι: Για το ίδιο φάρμακο τι πληρώνει ο ασφαλισμένος; Το Δεκέμβριο του 2013 η συμμετοχή ήταν 34%, το Γενάρη του 2014 36%, το Μάρτη του 2014 43% και τον Απρίλη του 2014 57%. Σήμερα η συμμετοχή είναι 75%. Άδωνι, το ταχυδακτυλουργικό σου μεγαλείο!
Μιχάλης Μιχαηλίδης, Καρφοαναγνώστης
Έχετε χίλια δίκια, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα βρείτε σύντομα το δίκιο σας. Σε ό,τι αφορά το φάρμακο και το χώρο της υγείας, ας όψονται τα ποικιλώνυμα συμφέροντα.

Στον πόλεμο αλλά και στην ειρήνη δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση από το να βρεθείς μεταξύ δύο πυρών. Αυτό έπαθε και ο ΓΑΠ μετά την εκλογική νίκη του 2009. Αντιμετώπισε ταυτόχρονη και συντονισμένη συκοφαντική επίθεση και από τη Δεξιά και από την Αριστερά. Έτσι, η Δεξιά κατάφερε και φόρτωσε στον ΓΑΠ τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή για το χρέος. Η δε Αριστερά κατάφερε να σφετεριστεί σημαντικό μέρος της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Στην κατασυκοφάντηση συμμετείχαν ακόμα και όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, μαζί με αρκετούς φιλόδοξους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ, που είχαν αρχηγικές βλέψεις.
Πατρινός
Θα συμφωνήσουμε σε ό,τι αφορά τον πόλεμο που δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ το 2009 και στο ότι φορτώθηκε τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος. Ωστόσο, δεν θα ξεχάσουμε λάθη, παραλείψεις και ολιγωρίες στελεχών της κυβέρνησης Παπανδρέου, χωρίς να υποτιμούμε τον τιτάνιο αγώνα της παράταξης για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.

Από το 1974 ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Ψήφιζα κι όταν ήταν αρχηγός ο Σημίτης. Παρότι με είχε στενοχωρήσει, με εκείνο που έλεγε κι έκανε όταν ήταν άρρωστος ο Ανδρέας. ΠΑΣΟΚ ψήφισα βέβαια και όταν ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος. Εκνευρίστηκα πάρα πολύ με τον κ. Βενιζέλο με αυτά που έκανε και έλεγε το 2007 στο Ζάππειο και ότι δημιούργησε ρεύμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, όταν δέχτηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών, το εκτίμησα. Από τότε όμως κρύβεται, κατά τη γνώμη μου, πίσω από την απαξιωτική στάση του λαού εναντίον του Γιώργου. Στο ΠΑΣΟΚ, όπως έλεγαν, υπάρχει έλλειμμα αρχηγών. Δεν υποστήριξαν, όμως, κάποιοι ποτέ τον Παπανδρέου, παρόλο που αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω. Τελευταία είπαν ότι ο Παπανδρέου έπρεπε να πάει φυλακή. Η δε Καϊλή είπε ότι πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που μας έβαλε στο μνημόνιο. Ο Βενιζέλος δεν της έκλεισε το στόμα. Όμως, πώς να το κάνει ο ίδιος όταν λέει ότι ο Παπανδρέου έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ;
Ντόρα, από Κατερίνη
Η μοναδική εκκρεμότητα που έχουν όλοι με το ΠΑΣΟΚ είναι να το ξαναστήσουν στα πόδια του για το καλό της παράταξης και της χώρας.

Αγαπητό «Καρφί», βγαίνω από τα ρούχα μου. Είδανε τον Παπανδρέου και πάθανε πλάκα όλοι, ο Αυτιάς, ο Τράγκας, όλοι! Και επειδή μας φάγανε τον Νίκο Κακαουνάκη, που με έλεγε Χαλκιδιώτισσα, τους λέω ένα πράγμα: Οι Παπανδρέου δεν πεθαίνουν ποτέ. Και όλα αυτά που λένε, γυρνάνε πάνω τους. Ο Αυτιάς βγαίνει και ειρωνεύεται, το ίδιο και ο Τράγκας. Όμως, ο Γιώργος θα νικήσει, θα ξανανέβει πάνω, ό,τι και να λένε. Μας μουρλάνανε. Φάγανε τον Νίκο και χάσαμε τα πάντα.
Ελένη, από Χαλκίδα
Ο Νίκος απουσιάζει σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, την παράταξη και το λαό, που χρειάζεται τις αλήθειες, όσο πικρές κι εάν είναι αυτές.

Ο κ. Σαμαράς μοιράζει επιδόματα στις φτωχές οικογένειες λόγω εκλογών. Το ίδιο είχε κάνει το ’81 και ο Γεώργιος Ράλλης, ο οποίος μοίραζε ακάλυπτες επιταγές και τελικά έχασε. Είναι μια από τα ίδια που κάνανε και παλιότερα οι πολιτικοί. Οι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή γνωρίζουν ξένες γλώσσες; Γιατί, όταν πρόκειται να διοριστεί κάποιος σε μια δουλειά, πάντα ζητάνε και δυο τρεις γλώσσες. Τουλάχιστον για την Ευρωβουλή, γνωρίζουν ξένες γλώσσες οι βουλευτές μας;
Βαγγέλης, από Γλυκά Νερά
Εάν και για την Ευρωβουλή ανθούν οι πελατειακές σχέσεις και η ψηφοθηρία, τότε αλίμονο στην Ελλάδα.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πολύ επιτυχημένη αλλά και οικονομική προσφορά με τους τόμους υγείας της Mayo Clinic. Δεν έχασα ούτε έναν τόμο και πολλές φορές αγόραζα δύο, ακόμη και τρία φύλλα, για να τα δωρίσω σε φίλους και συγγενείς.
Αναγνώστης, από Κρήτη
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

Φίλοι μου, δυστυχώς η έννοια της λέξης «πολιτικός» (λειτουργός), όπως την ξέρουμε, με ιδεολογία και πίστη σε σύστημα πολιτικοοικονομικής θεώρησης στην Ελλαδίτσα μας, δολοφονήθηκε. Επιστήμονες απατεώνες με ντόκτορα έπιασαν την οσμή του χρήματος στο ναό της Δημοκρατίας, τον κυρίεψαν με δόλο και τον έκαναν άντρο τους με προνομιακή ασυλία, λέξεις ξένες προς τη δημοκρατία. Φλόμωσαν τους Νεοέλληνες με προνόμια, άφθονο δημοσιοϋπαλληλίκι και χρήμα και έτρεξαν όλοι ξοπίσω τους κι έκαναν τη ζωή τους, μηδενίζοντας την ντόπια παραγωγή, και να το ρεζιλίκι μας. Εκλογές έρχονται… Ουστ από εδώ σε όλους τους επιστήμονες της ρήσης «Είναι νόμιμο, είναι ηθικό και δίκαιο».
Ευστράτιος Καρύκας, από Θήρα Σαντορίνης
Εμείς τι να προσθέσουμε σε όσα γράφετε για τη σκληρή, αλλά πικρή, πραγματικότητα της πολιτικής ζωής.

Θέλω να ρωτήσω εκείνους τους τύπους του «Δεν πληρώνω» –τώρα που η εφορία έρχεται για όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ– τι κάνουν. Με τέτοια αυστηρά μέτρα κιόλας. Πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε.
Αναγνώστρια
Κάποιοι έκαναν το «κομμάτι» τους για ψηφοθηρικούς λόγους και τώρα στα δύσκολα εξαφανίστηκαν.

Είμαι ΠΑΣΟΚ και θα είμαι ΠΑΣΟΚ. Ας αφήσουμε, όμως, τα στελέχη του να κάνουν τη δουλειά τους. Κι αν δεν μας κάνουν, έχουμε κι άλλα. Έχουμε τον Παπουτσή και άλλους. Δεν με ενδιαφέρουν οι αριθμοί παρά το κόμμα μας να πάει καλά στις ευρωεκλογές. Από εκεί και πέρα δεν με νοιάζει τίποτα.
Πασόκος, από Θήβα
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει πολλά και πολλούς.

Τι γίνεται ο Κοντομηνάς; Αλήθεια, είχε συνέπειες για αυτά που έκανε; Πού βρίσκεται;
Σοφία από Άλιμο
Για το θέμα που θίγετε έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη. Μόνο όταν αποφανθεί τελεσίδικα, θα ξέρουμε ποιος είναι ένοχος και ποιος αθώος…

Όπως εσείς, έτσι κι εγώ πονάω το ΠΑΣΟΚ. Αλλά δυστυχώς στην πιάτσα δεξιοί και αριστεροί λένε ότι το μόνο που έκανε ο Βενιζέλος ήταν να διαλύσει το κόμμα. Τίποτε άλλο. Πρέπει αυτός ο άνθρωπος να φύγει για να σωθούμε. Αυτός είναι πράκτορας της Νέας Δημοκρατίας.
Πασόκος
Ο διάλογος είναι αναγκαίος για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ευθύνες πρέπει να αποδίδονται σε όσους ευθύνονται. Οι χαρακτηρισμοί σας, όμως, δεν βοηθούν το διάλογο, αλλά αντίθετα συσκοτίζουν τα προβλήματα.

Ρωτάω αν πρέπει να υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες στους εθνικούς δρόμους άνευ διοδίων. Γιατί τις έχουν καταργήσει;
Αναγνώστης
Ρωτάτε το προφανές, αλλά κάποιοι ειδήμονες αδιαφορούν.

Ο Ντίνος Μανιάτης ρωτά τον Βαρβιτσιώτη τι νόημα έχει η προσθήκη της λέξης «Αιγαίο» στην ονομασία του υπουργείου Ναυτιλίας. Γιατί δεν γράφουν και «Κρητικού» και «Ιονίου»;
Αναγνώστης
Από μια πλευρά, έχετε δίκιο.

Χρόνια πολλά. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στο έργο σας. Θα ήθελα πολύ να φιλοξενείτε κι άλλες ομάδες στις αθλητικές σας στήλες. Οφείλετε να υποστηρίξετε τις μεγάλες αλλά και τις μικρότερες. Κατά τα άλλα, δεν έχουμε παράπονο. Οι πολιτικές σας απόψεις είναι εύστοχα τοποθετημένες.
Αναγνώστης, από Άλιμο
Έχουμε λίγο χώρο στα αθλητικά, αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε κι αυτό το αίτημα. Ανταποδίδουμε τις ευχές.

Αγαπητό «Καρφί», διαβάζοντας στο «Ό,τι πεις» το γράμμα του αναγνώστη σας «Μάριος Μ. από Αθήνα» και την απάντησή σας, θέλω να σας ερωτήσω: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, κύριε συντάκτη του «Καρφιού»; Συμφωνώ απόλυτα με τον Μάριο Μ. από Αθήνα. Ο Γιώργος ψήφισε «όχι» στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πιστός στις αρχές του για ανακεφαλαιοποίησή τους με απλές μετοχές και όχι με προνομιούχες, για να έχει τον έλεγχό τους το κράτος, μια και ο λαός χρεώθηκε για τη διάσωσή τους και όχι αυτοί που τις οδήγησαν στη χρεοκοπία. Το αντίθετο θα ήταν απαράδεκτο. Και βέβαια, αφού σιγουρεύτηκε ότι δεν θα έπεφτε η κυβέρνηση, για να τον κατηγορήσουν μετά για υπονόμευση. Αυτό θα πει ηγέτης με ήθος και αξίες, που δεν βάζει το ατομικό του συμφέρον πάνω από αυτό της πατρίδας. Γι’ αυτό το άρθρο σας «Γιώργο, έχασες», κατά την άποψή μου, ήταν λάθος. Η δικαίωσή του δεν θα αργήσει.
Δερμιτζογιώργης
Οι απόψεις σας είναι σεβαστές, όπως και ο αντίλογος.

Προς την κυβέρνηση: Κύριοι, οι φτωχοί συνταξιούχοι που παίρνουν το ΕΚΑΣ σας ευχαριστούν για το δώρο του Πάσχα. Και για το «ενδιαφέρον» σας αν έκαναν Πάσχα σαν άνθρωποι ή σαν ζητιάνοι. Αν θεωρείται πλούσιος κάποιος που παίρνει το ΕΚΑΣ, ποιοι είναι οι φτωχοί Έλληνες;
Ένας συνταξιούχος του ΕΚΑΣ
Τα λέτε σε ώτα μη ακουόντων…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος είναι ντόμπρος και ειλικρινής. Κύριοι, τα βάζετε συνέχεια με τον Γιώργο. Τον Βενιζέλο, όμως, τον ακούσατε; Κύριε Τέντε, είσαι ο μόνος άνθρωπος που σου έχουμε εμπιστοσύνη. Βάλε… σκούπα, μην αφήσεις σε κανέναν αυτοκίνητο. Είναι δυνατόν εμείς με 300 ευρώ να πληρώνουμε τα έξοδα του κάθε ηθοποιού; Αυτοί απολαμβάνουν τους καφέδες τους κι εμένα το παιδί μου λιποθυμά στο σχολείο. Έχει και φυματίωση τώρα το παιδί μου.
Φανατική Αναγνώστρια
Οργή και αγανάκτηση για την ανέχεια ενός λαού που πληρώνει σπασμένα άλλων.

Λυπάμαι πολύ για το παιχνίδι που παίζετε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου μέσω των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις τηλεοράσεις και τα πάνελ. Λυπάμαι γιατί διώχνετε και τον τελευταίο ψηφοφόρο που έχει μείνει.
Απογοητευμένος Αναγνώστης
Προφανώς απευθύνεστε στα τηλεοπτικά κανάλια.

Βλέπω στις τηλεοράσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και γυρνάω κανάλι, βλέπω τον Βενιζέλο, το ίδιο, τον Σαμαρά, το ίδιο, τον Καμμένο, το ίδιο. Τι μπορώ να κάνω; Εγώ φταίω; Δεν έχουν καμία, μα καμία σχέση με την πολιτική. Λαμπεροί φαίνεται ότι είναι, όμως όλοι αυτοί οι κύριοι είναι ένα τίποτα. Δεν ξεχνάω με καμία δύναμη και δεν συγχωρώ πολύ εύκολα. Ο Βενιζέλος έχει πάει με τον Σαμαρά. Πολύ σωστά. Θύμωσα με τον Κουβέλη που έφυγε. Καλά έκανε όμως και έμεινε εκεί που είναι, γιατί δεν αντέχει η Ελλάδα να γίνονται κάθε μήνα εκλογές. Δεν εισχώρησε το ΠΑΣΟΚ στη σκέψη του Σαμαρά, αλλά αυτό έγινε προφανώς για άλλους λόγους. Όμως, παιδιά, δεν ξεχνώ αυτό που έκανε ο Βενιζέλος… Το ΠΑΣΟΚ το ψήφιζαν πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες.
Αναγνώστρια, από Σεπόλια
Για την κατάσταση στη δημοκρατική παράταξη ευθύνονται όσοι επιχείρησαν να τη χρησιμοποιήσουν για τα προσωπικά τους παιχνίδια.

Η τρόικα έπεσε έξω με τις λογοδοσίες της στους μισθούς και δυστυχώς την πλήρωσαν πάλι τα χαμηλά οικονομικά στρώματα.
Σπύρος
Έχετε απόλυτο δίκιο.

Σας παρακαλώ πολύ, μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί τα έχετε βάλει με τον Γιώργο; Αν το ΠΑΣΟΚ το έφτασε σε τέτοιο σημείο ο Βενιζέλος, δεν φταίει κανείς άλλος. Καταρχάς, γιατί δέχτηκε να πάει με τον Σαμαρά; Όπως έβαλε βέτο για τον Παπανδρέου ο Σαμαράς, αλλά και η Μέρκελ και όλοι, έπρεπε να βάλει κι αυτός για τον Σαμαρά και να τοποθετήσουν κι έναν ανεξάρτητο. Ποιος υπερασπίστηκε τον Γιώργο Παπανδρέου, που τον έβριζαν ακόμη και οι κότες; Αν δεν είχαμε Παπανδρέου, όλους αυτούς δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους, όπως έλεγε κι ο Κατσιφάρας. Λυπάμαι πολύ. Αν μπει ο Γιώργος, θα δείτε τι ποσοστό θα πάρει.
Συνεπής Αναγνώστρια
Δεν τα έχουμε βάλει με κανέναν, αντιθέτως ο μεγάλος πόνος είναι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και θεωρούμε ότι μόνο με διάλογο, ενότητα και αγώνα, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες, μπορεί η παράταξη να αναστηθεί. Άλλωστε, ήμασταν ο πρώτοι που γράψαμε για τη δικαίωση του Γιώργου και το ράπισμα του Καραμανλή, αποκαλύπτοντας την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για το μνημόνιο.

Οι «κηπουροί» του Γιώργου, όπως γράφετε, δεν έφυγαν μόνοι τους, αλλά τους έδιωξε ο Βενιζέλος. Και πολλά άλλα έχει κάνει ο Βενιζέλος. Όμως, από εδώ και στο εξής και αποκλειστικά για αυτόν το λόγο τέρμα το «Καρφί» για εμάς, όπως και για πολλούς άλλους.
Δυσαρεστημένη Αναγνώστρια
Σεβαστή η άποψή σας, αλλά ορισμένοι «κηπουροί» χρησιμοποίησαν τον Γιώργο για την ανέλιξή τους και, όπως έχετε διαπιστώσει και εσείς, λοιδόρησαν το ΠΑΣΟΚ, απαξιώνοντας έτσι και τον ίδιο. Στο Κίνημα οι διαφορετικές απόψεις πρέπει πάντα να έχουν θέση, όπως και ο διάλογος.

Διαβάζω το «Καρφί» ανελλιπώς, αλλά οφείλω να σας πω ότι δεν μου άρεσε ο τρόπος που γράφετε και χειρίζεστε το θέμα με τον κ. Παπανδρέου. Δηλαδή ποιοι είναι αυτοί που σώζουν το ΠΑΣΟΚ; Είναι δυνατόν μια εφημερίδα, με ιστορικό πρόσωπο τον Κακαουνάκη, να αναφέρεται με αυτό τον τρόπο στον Παπανδρέου; Απογοητεύτηκα και δεν το κρύβω.
Αναγνώστης, από Ελασσόνα Λάρισας
Εμείς επισημαίνουμε λάθη και παραλείψεις που αδίκησαν τον πρώην πρωθυπουργό, και είμαστε οι πρώτοι που γράψαμε ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ το 2009 για τη σωτηρία της πατρίδας δικαιώθηκε.

Ήθελα το «Καρφί» με όλα τα ένθετα και δεν το βρήκα. Κακώς το βάζετε και μόνο του, χωρίς τις προσφορές. Πάρτε με τηλέφωνο να μου πείτε πού να πάω να το πάρω. Είμαι φίλη του «Καρφιού» από τα γεννοφάσκια του, από τον αείμνηστο Νίκο μας.
Κυρία Ελένη
Δώστε μας τα στοιχεία σας ή επικοινωνήστε στο 2106901000 για να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Αυτά που γράφετε πολλές φορές δεν τα θεωρώ σωστά. Θα χάσετε πάρα πολλούς αναγνώστες. Τι σας έχει πιάσει και γράφετε συνέχεια εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και στηρίζετε τον Βενιζέλο; Θα σταματήσουμε να σας διαβάζουμε.
Αναγνώστρια της Εφημερίδας
Στηρίζουμε την παράταξη και είμαστε οι πρώτοι που αναδείξαμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου δικαιώθηκε, ενώ κάποιοι άλλοι τότε το έπαιζαν αντιμνημονιακοί εκ του ασφαλούς.

Είμαι 85 ετών και μπήκανε στο σπίτι μου κάτι τσιγγάνοι με πιστόλια και μου αρπάξανε κάτι που φορούσα στο λαιμό. Παραλίγο να με σκοτώσουν. Βάζω το CD και ακούω τα κομμάτια που βάζετε. Όμως, δεν έχω τη Δούκισσα, όπως τη λέτε. Αν θέλετε, κάντε κάτι, γιατί βλέπω ότι μόνο σε ορισμένες έχετε όλα τα δώρα. Τι συμβαίνει ακριβώς;
Συνεπής Αναγνώστρια
Η εφημερίδα με τα 3 ευρώ είχε μέσα και το CD της Δούκισσας και το βιβλίο του Κώστα Μαρδά για τον Αλέξανδρο Παναγούλη.  Επικοινωνήστε μαζί μας, να ελέγξουμε κι εμείς αν έγινε κάποιο λάθος.

Άκουσα τον κ. Κούλογλου να αναφέρεται στο Μακεδονικό. Εγώ έχω την εμπειρία μου για αυτό το θέμα, γιατί είμαι παιδί πολιτικών προσφύγων, όπως και τόσοι άλλοι. Έτυχε το 1948 να φύγω μαζί με τα τρία αδέλφια μου και άλλους στη Γιουγκοσλαβία. Θυμάμαι όλα τα προβλήματα που είχαν τα μη σλαβόφωνα ελληνόπουλα … Είναι μεγάλη ιστορία. Ελληνικό σχολείο δεν πήγα. Πήγα από το ’52 για πρώτη φορά σε σλαβόφωνο σχολείο. Λόγω ηλικίας με βάλανε στην πέμπτη τάξη.
ΚαρφοΑναγνώστρια
Όπως αναφέρετε και εσείς, ο κ. Κούλογλου αγνοεί συνειδητά ή ασυνείδητα την ιστορία.

Κύριε Αμανατίδη, η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς πηγές χρηματοδότησης είναι μια θετική εξέλιξη. Αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε να αλλάξει το αρνητικό επενδυτικό κλίμα που έχουμε ανάγκη για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία και την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Εκείνο όμως που προέχει για να βγούμε από την κρίση είναι η μείωση του δημοσίου χρέους, που ξεπέρασε το 175% του ΑΕΠ! Και το χρέος θα μειωθεί πράγματι μόνο με την αύξηση του ΑΕΠ. Δηλαδή με την οικονομική ανάπτυξη, η οποία έχει προσλάβει μεγαλύτερη σπουδαιότητα, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης και της ανεργίας που είναι πάνω από το 26%. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της χώρας. Αρκεί να υπάρξει πολιτική ενότητα και σταθερότητα, σταθερό και δίκαιο πολιτικό σύστημα αλλά και δίκαιη κοινωνική πολιτική.
Γιώργος Ποντίκας, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Μας βρίσκετε απολύτως σύμφωνους.

Αξιότιμοι κύριοι του «Καρφιού», την περίοδο 1974-1979 ήμουν νέος αγωνιστής και έζησα από κοντά την τότε διάλυση των κομμάτων. Αν τα κόμματα αυτά είχαν ενωθεί τότε, η κατάσταση σήμερα στη χώρα θα ήταν καλύτερη. Όμως δεν πρόσεξαν τότε και διαλύθηκαν. Και επικράτησε πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και να πού καταλήξαμε. Τώρα, όμως, τα διάφορα λαμόγια πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό όσοι ακόμα τα βρίσκετε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να ενωθείτε για το καθήκον προς το λαό και την πατρίδα. Μη χάνετε λεπτό. Όποιος μείνει μόνος του θα τον… γλεντήσει η μάζα του λαού.
Συνεπής Αγωνιστής
Κομμάτια και θρύψαλα η παράταξη και ποιος θα την ενώσει;

Η δικαιολογημένη οργή του λαού από τις συνέπειες των μνημονίων, που έπληξαν κυρίως τα μεσαία και φτωχότερα στρώματα, έδωσε την ευκαιρία, με την ψήφο τους το 2012, να σηκώσουν κεφάλι οι δύο ακραίοι πολιτικοί χώροι. Οι φιλοχιτλερικοί και ακροδεξιοί από τη μια, και οι λαφαζανοστρατούληδες… ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με τις εγκληματικές πράξεις των χρυσαυγιτών και με τις εμφυλιακές ομιλίες των ακροδεξιών και ακροαριστερών, που ως ηττημένοι περιμένουν στη γωνία, άποψή μου είναι πως το πάνε για νέες εθνικές περιπέτειες. Εύχομαι να είναι υπερβολή. Όμως, είναι στο χέρι μας να μην το επιτρέψουμε. Γι’ αυτό όλη η ψήφος στην Κεντροαριστερά. Για πολιτική και κοινωνική ηρεμία αλλά και δικαιοσύνη.
Νικόλαος Πρίφτης, Αντιδεξιοσταλινικός, από Κέρκυρα
Από το στόμα σας και στου λαού την ψήφο.

21 Απρίλη 1967
Μαύρη επέτειος
Ημέρα μνήμης και ντροπής
Ημέρα προδοσίας
Αξιοπρέπειας χαμός
Κατάληψη από χουντισμό
Τέλος ελευθερίας!!!
Η χώρα τέτοια εποχή
Ήταν κατειλημμένη
Από της χούντας τον στρατόν,
Των μαύρων συνταγματαρχών,
Βαριά αλυσοδεμένη!!!
Μια χούντα στρατιωτικών,
Πατήσαν την πατρίδα
Κάποτε αυτοί είχαν ορκιστεί
Σε κάθε εχθρική ορδή
Αυτούς θα ’χε για ασπίδα.
Ο Παπαδόπουλος μπροστά
Μιας μικρής παρέας
Ο Αγγελής κι ο Παττακός
Γίνανε φοβερός εχθρός
Όλης της νεολαίας!!!
Γεμίσανε οι φυλακές
Νησιά με συλληφθέντες
Κι ο μέγας αντιχουντικός
Ο Παναγούλης δυστυχώς
Απ’ τους εκτελεσθέντες.
Για χουντική επιβολή
Απόλυτης της τάξης
Δεν δίστασαν για να πατούν
Όσους τυχόν αντισταθούν
Και με άρματα της μάχης.
Κι όμως το έκτρωμα αυτό
Λατρεύουν και θαυμάζουν
Κάποιοι που το αναπολούν
Ώστε μνημόσυνα εκτελούν
Συχνά και τους δοξάζουν.
Δεν επιτρέπεται στιγμή
Λύπης για αυτή τη μνήμη
Ούτε μιας ώρας ανοχή
Η χώρα να καταληφθεί
Ξανά από τέτοια κτήνη.
Καρφοαναγνώστης
Λαός χωρίς μνήμη, χώρα χωρίς μέλλον…

Πραγματική ανάσταση θα δει ο ελληνικός λαός αν σταματήσει η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα και πέσει η ανεργία.
Σπύρος
Έτσι ακριβώς.

Είχα επισημάνει τη στάση του Βενιζέλου το 2009. Να σας πω ότι το 99% των ανθρώπων που διαβάζουν το «Καρφί» είναι παπανδρεϊκοί. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να τη λέτε.
Ανώνυμος
Πάντα προσπαθούμε να αναδεικνύουμε την αλήθεια.

Πώς μπορώ να πάρω τον πρώτο και το δεύτερο οδηγό υγείας;
Αναγνώστρια
Οι δύο πρώτοι τόμοι κυκλοφορούν σε όλα τα κεντρικά περίπτερα της χώρας, εκτός Αθήνας και Πειραιά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.