Ειδησεογραφικό site

Όποιος πέφτει απο τον 5ο όροφο, σπάει τα πόδια – Φόροι 60%

43

Του Δημήτρη Παφίλα

Ο Πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το Ρούβλι  αποφάσισε την επιβολή φόρου 13% για τις επιχειρήσεις που θα επαναπατρίσουν τα κεφάλαια στην Ρωσία.

Αν μάλιστα οι αρχές αποδείξουν ότι, οι εταιρείες ελέγχονται απο την Ρωσία, τότε ο φόρος ανεβαίνει στο 20%.

Όλα αυτά για να επαναπατρισθούν τα κεφάλαια. Αντίθετα, στην Ελλάδα οι νεο – κομμουνιστές του Σύριζα και ειδικότερα ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος προτείνουν φόρο 60% για τα εισοδήματα πάνω απο 80.000 ευρώ.

Η ίδια δηλαδή  αποτυχημένη πολιτική την οποία προσπάθησε να επιβάλλει ο πρόεδρος Ολαντ στην Γαλλία επανέρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μάζες. Είναι οι πλούσιοι άραγε πάνω απο τις 80 χιλιάδες ευρώ;

Όχι βεβαίως, αν δείτε τα στοιχεία της εφορίας για το πόσοι λίγοι δηλώνουν  πάνω απο 80 χιλιάδες.

Δεν είναι το θέμα μας αν το όριο μπεί στις 80.000 ευρώ ή στις 100 χιλ. ευρώ.

Είναι η λογική. Θα σου πάρω τα μισα και βάλε γιατί τολμάς και δουλεύεις. Δεν ζητάς κοινωνικό τιμολόγιο στην ΔΕΗ  ή δεν πας με τους ανεκδιήγητους του κινήματος “ Δεν πληρώνω”. Που είναι όλοι αυτοί του κινήματος που έρχονταν για δέκα λεπτά στα γραφεία της ΔΕΗ κι ύστερα έτρεχαν στο πρώτο ουζερί;

Απο τη μια πλευρά έχουμε το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ που θα είναι σκληρό και “μπετόν”. Αυτό θα χειροκροτεί την επιβολή φόρων σ όλους όσοι φέρνουν λεφτά. Με λίγα λόγια, θα έχουμε τον όχλο των 12.000 ευρώ κι απο την άλλη πλευρά στην πυρά.

Και φυσικά μέσα στο όριο βρίσκονται κάποιοι που αμείβονται με 700-800 ευρώ ή και λιγότερα. Είναι προτιμότερο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να αυξάνονται οι μισθοί, παρά να οριοθετούνται στρατοί ή να μοιράζονται συσσίτια ή τζάμπα ρεύμα. Δεν αποτελεί ντροπή άραγε που δεν έχουμε πωλητές στον δρόμο και προτιμούμε τα κουπόνια ; ( σ. Σ  Τα κουπόνια θυμίζουν τις σούπες και τα ντόνατ που προσέφερε ο Α. Καπόνε στην Αμερική)

Φόροι 60%, συσσίτια, τζάμπα ρεύμα. Όποιος θέλει να πέσει απο τον πέμπτο όροφο και του λένε να μην φοβάται, είναι σίγουρο πως θα σπάσει τα πόδια στο τέλος.

Αναδημοσίευση από protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.