Ειδησεογραφικό site

Ψάχνει για τη ρεβάνς ο Αβραμόπουλος – Τι έγραψε το «Καρφί»

62

Του Γ. Δημητρίου

Το sms του Ν. Παππα το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου έκανε τον Δ. Αβραμόπουλο να πακετάρει ξανά τα πράγματά του και να τακτοποιήσει εκ νέου ντουλάπια και ράφια στις Βρυξέλλες. Ευγενικό μήνυμα που όμως έκλεισε την πόρτα της ΠτΔ για τον επίτροπο της μετανάστευσης, ακολουθήθηκε από ένα τηλεφώνημα του πρωθυπουργού πολύ πιο επεξηγηματικό αλλά όχι αρκετό για να βγάλει τον φιλόδοξο επίτροπο από το μονοπάτι της «πολιτικής» εκδίκησης.
Ως το πρωί της παραμονής της ανακοίνωσης του Π. Παυλόπουλου ο Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωνε φίλους, γνωστούς και συνεργάτες ότι έχει κλειδώσει το όνομά του για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Από την επομένη της ανακοίνωσης καθώς «της τύχης τα γραμμένα» έφεραν τα πράγματα αλλιώς ο επίτροπος μετανάστευσης άρχισε να δουλεύει στο μυαλό του την ιδέα της εκδίκησης ως πιάτο που τρώγεται κρύο. Για να πάρει τη ρεβάνς απ τον Α. Τσίπρα όμως πρέπει να επανεμπλακεί στην εσωτερική πολιτική πραγματικότητα αφού ξέρει ότι ο εθνικός ρόλος ως επιτρόπου δεν του επιτρέπει να παίξει τουλάχιστον φανερά πολιτικά παιχνίδια. Γνωρίζει δε ότι η επανεμπλοκή του στα πράγματα περνάει από την αμφισβήτηση και εν τέλει την εκθρόνιση του Α. Σαμαρά.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ 35 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Έτσι η παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ έγινε με…ήχο δυσανάλογο του κύρους της θέσης που σε γενικές γραμμές ήταν εδώ και πέντε χρόνια διακοσμητικός.
Το «Κ» είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο επίτροπος έχει ήδη κάνει τις επαφές του που αφορούν την επόμενη μέρα της ΝΔ και μάλιστα μέσω ενός πολύ ισχυρού μηχανισμού διαρρέει ότι έχει δυνατότητα να διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας και επαφής με 30-35 βουλευτές. Σύμφωνα με τα όσα λέει το ρεπορτάζ μάλιστα η δυνατότητα πρόσβασης του Δ. Αβραμόπουλου διεμβολίζει ακόμα και το μητσοτακικό στρατόπεδο καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον επίτροπο μετανάστευσης να καταγράφει στους υποστηρικτές του ακόμα και τον μέχρι πρότινος φερόμενο ως εν δυνάμει δελφίνο, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην προσπάθειά του να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στα εσωτερικά του κόμματος ο Δ. Αβραμόπουλος ακολουθεί τη στρατηγική «υπονόμευσης με μέτρο» του Α. Σαμαρά και λόγω της θέσης του στην παρούσα φάση προωθεί το σενάριο της διαρχίας με προτιμότερο μεταβατικό αρχηγό τον Β. Μειμαράκη. Με αυτό τον τρόπο όμως ο Δ. Αβραμόπουλος ρισκάρει να βάλει απέναντί του τους καραμανλικούς, την πιο συμπαγή, συνεκτική και αξιόπιστη εσωκομματική ομάδα.


Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ ΚΑΜΒΑΣ

Μια συνάντηση που έγινε πρόσφατα μεταξύ του Ν. Δένδια και του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Ε. Αντώναρου κράτησε δύο ώρες και έδειξε ότι οι καραμανλικοί δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην κούρσα της διαδοχής του Α. Σαμαρά.

Στον καμβά των καραμανλικών υποψηφιοτήτων για την επόμενη μέρα βρίσκεται, ως ισχυρός πόλος και ο Ε. Στυλιανίδης ο οποίος όμως περιμένει τις εξελίξεις για να βγει όπως μας λένε οι καλά γνωρίζοντες μπροστά την κατάλληλη στιγμή. Με αυτά τα δεδομένα η…εκδίκηση Αβραμόπουλου που δεν έγινε ΠτΔ δυσκολεύει και στην πραγματικότητα απομακρύνεται, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι περνάει από τη διεκδίκηση και εν τέλει την κατάκτηση της αρχηγίας της κεντροδεξιάς παράταξης από τον επίτροπο μετανάστευσης. Κι όλα αυτά περνούν από την κρησάρα του αν θα αποφασίσει να επέμβει και με ποιο τρόπο ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος όπως λένε στενοί του συνεργάτες θα κοιτάξει πρώτα τον τόπο και μετά, όχι το κόμμα αλλά την παράταξη…

Τα σχόλια είναι κλειστά.