Ειδησεογραφικό site

Φουλ επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

76

Στην καλύτερη δυνατή διαπραγματευτική θέση επιχειρεί να πλασαριστεί στο ΠΑΣΟΚ, μετά το άνοιγμα του πρωθυπουργού για συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνουν το λάθος που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμμετέχοντας ως μικρός εταίρος στην κυβέρνηση Σαμαρά. Αν συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι στο πλαίσιο κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας…

Στο πλαίσιο αυτό, η Φώφη Γεννηματά σηκώνει τους τόνους για να προσεγγίσει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία. «Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της δήθεν Αριστεράς φέρνει τη μια ήττα μετά την άλλη για τη χώρα. Όχι άλλη διαπραγμάτευση. Μας πάει διαρκώς πίσω» επισήμανε σε πρόσφατη κομματική συνεδρίαση και εστίασε τα πυρά της στον πρωθυπουργό: «Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, κάνουμε ένα βήμα πίσω σε δικαιώματα, κατακτήσεις, ποιότητα ζωής». Με αυτό το σκεπτικό απάντησε και στις συνεντεύξεις του πρωθυπουργού: «Τώρα ο πρωθυπουργός με μια συνέντευξη ζητεί διάλογο. Εμείς το καλοκαίρι είπαμε “ναι” και επιτεύχθηκε η εθνική συνεννόηση. Μιλάει τώρα ο ίδιος άνθρωπος, που γύρισε τότε την πλάτη, πήγε σε εκλογές και έλεγε: “Στις 20 Σεπτέμβρη ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”».
Αντί άλλης απάντησης επέμεινε στην κριτική: «Και τελειώνουν τη χώρα, μέρα με την μέρα, με τη δήθεν διαπραγμάτευσή τους». Ακολούθως πέρασε στη ΝΔ: «Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, εμείς πιστεύουμε σε έναν άλλο, τον πολιτικό πολιτισμό. Γι’ αυτό τον λόγο δεν εκδώσαμε ανακοίνωση, δεν προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε καθόλου τα όσα συνέβησαν. Είναι εξάλλου λυπηρό η αξιωματική αντιπολίτευση να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Λάθος τους όμως που δεν μας ρώτησαν. Εμείς θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε με την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει…»

ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΠΡΟΚΟΠΗ

Από τα πυρά της Χαριλάου Τρικούπη δεν εξαιρείται ούτε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε χθες ένα πολύ μεγάλο λάθος» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Αναμείχθηκε στην πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, ότι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς του ζήτησε κάλυψη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αρνείται ότι το κούρεμα που πέτυχε ως υπουργός Οικονομικών είναι η αιτία για την κατάντια των ταμείων…
Ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε τα επιχειρήματα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καυτηριάζοντας τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Πρώτον, η άποψη που διατύπωσε είναι άσκηση λειτουργίας αντίθετη με το Σύνταγμα. Δεν του επιτρέπεται να αναμιγνύεται στη πολιτική. Δεύτερον, εμπεριέχει αντίφαση με τον εαυτό του. Ο κ. Παυλόπουλος έχει ψηφίσει το PSI. Τρίτον, ο ισχυρισμός του είναι τελείως λανθασμένος, γιατί τα ίδια τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχει να κάνει κυρίως με την κρίση και την ύφεση και όχι φυσικά με το PSI, που όσα ταμεία ακολούθησαν τότε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες της έντονης κρίσης χρειάζεται ενότητα και αυτός ο οποίος θα πρέπει να εκμαιεύει την ενότητα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα».

Τον ρόλο του καλού ανέλαβε να παίξει ο γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης. «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια συγκεκριμένη στάση, εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε μιλήσει για αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης και κοινοβουλευτικής συναίνεσης σε κρίσιμα εθνικά θέματα» επισήμανε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1. «Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φάνουμε ανακόλουθοι μιας πορείας και μιας στρατηγικής επιλογής που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια» προσέθεσε. «Στο πλαίσιο αυτό προφανέστατα και σε κρίσιμα ζητήματα, εμείς προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και γι’ αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εφόσον ο πρωθυπουργός απευθύνει πρόσκληση για να συζητήσουμε και να κάνουμε διάλογο πάνω σε κρίσιμα θέματα, οφείλουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους» συνέχισε ο κ. Ξεκαλάκης.
Στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε πως το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο διάλογος: «Εμείς τις προτάσεις μας μέρα με τη μέρα τις διαμορφώνουμε, τις συγκεκριμενοποιούμε. Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει και η κυβέρνηση να μας δει και να ξεκινήσουμε έναν διάλογο λέγοντάς μας και αυτή τις προτάσεις της». Και για την τιμή των όπλων πέρασε στην κριτική: «Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν φέρνει προτάσεις. Το καλοκαίρι επέλεξε με τους Ευρωπαίους εταίρους, όταν η πρόεδρός μας είχε δώσει έναν οδικό χάρτη συγκεκριμένο για το πώς θα μπορούσαμε από κοινού να πάμε μέσα από μια ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης και να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πάει μόνο με τον κ. Καμμένο να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και βλέπουμε τα αποτελέσματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.