Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν εις βάρος των πολυτέκνων

68

Διαβεβαιώσεις για αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν εις βάρος των πολυτέκνων εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι με τις περικοπές σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών παραβίασετο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος.

«Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας δημογραφικό πρόβλημα» τόνισε.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.