Ειδησεογραφικό site

Βέλγιο: ΄Ετοιμος να αναλάβει την ασφάλεια της χώρας ο στρατός

63

Δραματική τροπή μπορούν να πάρουν οι εξελίξεις στο Βέλγιο, όπου μετά την αιματηρή αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην πόλη Βερβιέ στα ανατολικά της χώρας και το επεισόδιο στο σταθμό μετρό Ριμπαουκούρτ των Βρυξελλών, η Βελγική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καλέσει τις ένοπλες δυνάμεις για να αναλάβουν τον ρόλο διαφύλαξης της ασφάλειας.

Σε σημερινή του δήλωση, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Σάρλ Μισέλ υποστήριξε πως, «ο στρατός είναι έτοιμος να ενισχύσει το επίπεδο ασφάλειας μας».

Η δήλωση αυτή έγινε έπειτα από ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του σχετικά με το φαινόμενο της βίας και τρομοκρατίας που έγκειται στην αύξηση του Ισλαμικού φονταμενταλισμού στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά τα γεγονότα της Πέμπτης, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανεβάσει το «επίπεδο απειλής» στον τρίτο βαθμό (από τους τέσσερις), παρέχοντας τη βάση για να χρησιμοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ζαν Ζαμπόν είπε πως «υπάρχει μια δύναμη 150 αντρών έτοιμη να παραταχθεί», έτσι ώστε να διασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια.

Τέλος, ο Υπουργός Άμυνας, δήλωσε πως η δύναμη αυτή μπορεί να παραταχθεί πολύ γρήγορα και να παραμείνει στις θέσεις της για «το χρονικό διάστημα  που  η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο».

Σημειώνουμε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο στρατός καλείται να αναλάβει το ρόλο της διαφύλαξης της ασφάλειας του Βελγίου από τις επιθέσεις αριστερών εξτρεμιστών το 1980.

Τα σχόλια είναι κλειστά.