Ειδησεογραφικό site

Το γήπεδο της ΑΕΚ, ο παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ και οι κορμοράνοι

53

Του Δήμου Μπουλούκου

Νόμο του κράτους αποτελεί το νέο ρυθμιστικό σχέδιο που περιλαμβάνει και τα άρθρα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έναν νόμο που ψήφισαν όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Μπορεί, λοιπόν, να μην περίμενα κάτι περισσότερο από το Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά αδυνατώ να καταλάβω την αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που άλλαξε άρδην την αρχική της θέση και τώρα καταψηφίζει το γήπεδο!

Ειδικά όταν έγιναν δεκτές οι εξής επισημάνσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς και συμπεριλήφθηκαν τελικά στο νόμο: Η διασφάλιση του δασικού χαρακτήρα του Άλσους, πέραν της παραχωρούμενης για την ανέγερση του γηπέδου, έκτασης. Η αναδάσωση με έξοδα της ΑΕΚ άλλης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα του Άλσους, ώστε να υπάρχει περιβαλλοντική αντιστάθμιση στην περιοχή. Η κατασκευή πάρκινγκ σε χώρο που θα αγοράσει η ΑΕΚ και το οποίο τις ημέρες εκτός αγώνων θα το εκμεταλλεύεται ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας.

Παρά την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να εναντιώνεται για τα τρία επιπλέον στρέμματα που θέλει η ΑΕΚ από το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για την κατασκευή του γηπέδου, αλλά και για τους συντελεστές δόμησής του.

Ωστόσο, όλα αυτά για μένα είναι τα τυπικά, καθώς είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει παρωχημένες αντιλήψεις και τα μικροκομματικά συμφέροντά του, προκειμένου να κερδίσει ψήφους από την αντίδραση και το δήθεν «πόλεμο» στους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες!

Όσοι αντιδρούν, γιατί δεν απαντούν στα απλά ερωτήματα που προκύπτουν από την πραγματικότητα; Θέλουν τον χώρο του παλιού γηπέδου, άδειο και εγκαταλειμμένο όπως είναι τώρα, ή χτισμένο και αξιοποιημένο;

Θέλουν το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας έρημο σκουπιδότοπο, όπως είναι τώρα (κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει – κατά δήλωσή της – η δημοτική αρχή) ή αξιοποιημένο και καταπράσινο, όπως μπορεί να γίνει;

Θέλουν την ευρύτερη περιοχή αναβαθμισμένη, ζωντανή, με πολλές θέσεις εργασίας ή εγκαταλελειμμένη στη μοίρα της.

Θέλουν την ομάδα της περιοχής, την ιστορική ΑΕΚ, να επιστρέψει στη φυσική της έδρα ή απλώς χρησιμοποιούν δικαιολογίες για να το αποφύγουν;

Και μην βιαστείτε να πείτε ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν με μικρότερο γήπεδο. Ο υποψήφιος επενδυτής έχει κάνει τη σχετική μελέτη και έχει καταλήξει ότι θέλει έδρα 33.000 θεατών με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές! Αυτός βάζει τα λεφτά, αυτός αποφασίζει τι θέλει, επειδή έτσι τον συμφέρει και θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο το εγχείρημα είναι βιώσιμο.

Και ναι, δεν θεωρώ αμαρτία να πάρει η ΑΕΚ όχι μόνο τρία αλλά και 13 στρέμματα από το περιβόητο Άλσος, το οποίο έτσι όπως είναι, δεν χρησιμεύει σε τίποτα και δεν το επισκέπτεται κανείς. Αν κάνετε έναν κόπο να ρωτήσετε τους κατοίκους της περιοχής, θα σας πουν ότι ακόμα και με την παλιά του μορφή, το γήπεδο έδινε ζωή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άρα οι επιλογές είναι δύο: Γήπεδο όπως το θέλει η ΑΕΚ και η πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής ή παρατημένος σκουπιδότοπος που στα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με υγροβιότοπο! Εγώ παραμένω λογικός και ψηφίζω γήπεδο…

Υ. Γ. Επειδή το μεγαλύτερο λάθος για έναν λαό είναι να μην μαθαίνει από τα παθήματα του παρελθόντος, απλώς θα υπενθυμίσω την πρόσφατη περίπτωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Τότε που υπήρχαν χρήματα με την περιβόητη πολυμετοχικότητα, αλλά για χάρη των… περίφημων κορμοράνων κάποιοι μπλόκαραν την κατασκευή του γηπέδου στο Συμβούλιο Επικρατείας λόγω του «τερατουργήματος» που θα έχτιζε δίπλα ο Βωβός.

Τελικά οι κορμοράνοι σώθηκαν, αλλά η περιοχή αντί να σφύζει από ζωή με νέες θέσεις εργασίας, έστω και σε ένα ογκώδες εμπορικό κέντρο, εξακολουθεί να είναι κρανίου τόπος που ντροπιάζει όσους έβαλαν τότε εμπόδια!

Αναδημοσίευση από aixmi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.