Ειδησεογραφικό site

Τολμούμε – ενώνουμε δυνάμεις για την προοδευτική αλλαγή

93

ksilourisΤου Κώστα Ξυλούρη

υποψήφιου Βουλευτή Ηρακλείου

στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Με γνώμονα την απόλυτη ανάγκη που έχει σήμερα ο τόπος για την ύπαρξη ενός πολιτικού φορέα που θα εκφράζει ξεκάθαρα και θα υλοποιεί με αξιοπιστία και χωρίς συμβιβασμούς μια συλλογική δέσμευση για πρόοδο, συμμετέχουμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Επιθυμία και στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις όσων επιζητούν μια προοδευτική αλλαγή ενώ παράλληλα, αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των πολιτών, φιλοδοξούμε να εκφράσουμε μια κοινωνική συμμαχία δικαιοσύνης και δημιουργίας, που βασίζονται στις αρχές και τις αξίες μας. Να γίνει ένα νέο ξεκίνημα και για τις δυνάμεις του σοσιαλισμού και για τη χώρα.

Είναι πολύ σημαντικό να τολμούμε θέτοντας από την αρχή ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες, όπως τους ανέλυσε ο πρόεδρός μας Γιώργος Παπανδρέου στην ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματός μας:

Απελευθέρωση, Ανθρωπιά, Ανάπτυξη.

Προχωρήσαμε στη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προκειμένου να μην χαθούν οι αξίες που όσοι ενταχθήκαμε σε αυτήν, εκπροσωπούμε. Και καλώ και εγώ προσωπικά όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν μαζί μας και με την ψήφο τους να συμμετέχουν σε αυτήν τη νέα αρχή που οραματιζόμαστε.

Η χώρα μας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μια πολύ δύσκολη καμπή και μια κρίση πολυεπίπεδη. Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών είναι η απεξάρτηση από πολιτικούς, οικονομικούς μηχανισμούς και από ένα πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης.

Σύγχρονη λειτουργική δημοκρατία

Για να γίνει, ωστόσο, πραγματικότητα αυτό θα πρέπει να αναζητήσουμε μια σύγχρονη λειτουργική δημοκρατία. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν το θελήσουμε όλοι οι Έλληνες. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο αν δεν αλλάξει οριστικά. Αν δεν βελτιωθούν οι λειτουργίες του κράτους μέσα από τις οποίες θα υπάρξουν και πόροι για να χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη.

Σε μια τέτοια κρίση, ακόμα και με αυτοδυναμία, δεν μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση. Χρειάζεται πλαίσιο για να αντιμετωπίσουμε το χρέος.

Γι’ αυτό και η παρούσα χρονική συγκυρία μας βάζει όλους αντιμέτωπους απέναντι σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Γιατί είναι πρόκληση να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ενωμένοι, ώστε να οικοδομήσουμε τη χώρα πάνω σε γερά θεμέλια.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποτελεί μια άλλη, εναλλακτική αλλά και ρεαλιστική πρόταση απέναντι σε όσα πρεσβεύουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ και άμοιρο ευθυνών δεν είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ, που αποτέλεσε μέρος αυτής της κλειστής ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία 2,5 χρόνια τη χώρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η διακυβέρνηση το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβε, ενώ απέτυχε να οδηγήσει τη χώρα στην προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια έξοδο από το πρόγραμμα. Μερίδιο ευθύνης έχει σε αυτό και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

Κρήτη και ανάπτυξη

Σε αυτό το μεταρρυθμιστικό έργο η Κρήτη θα πρέπει να πρωτοστατήσει. Το νησί μας δικαιούται και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη. Το έλλειμμα που σήμερα καταγράφεται να αντιμετωπιστεί με καίριες παρεμβάσεις και ρεαλιστικούς στόχους. Οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας της Κρήτης, ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να γίνει πράξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, να αναπτυχθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας για τη βελτίωση της οικονομίας του νησιού αλλά και των κατοίκων του.

Η κρίση πράγματι μάτωσε την πατρίδα μας και τους Έλληνες. Είναι όμως μια πρόκληση αυτή που έχουμε μπροστά μας, την οποία μόνο συλλογικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.

Με τόλμη έγινε μια δημιουργική ρήξη στην οποία έχουν συστρατευτεί άξια στελέχη που πιστεύουν σε μια νέα Ελλάδα με αξίες και αρχές

Ζητάμε τη στήριξη και την ψήφο του ελληνικού λαού γιατί μόνο μέσα από αυτόν μπορούμε να επιτύχουμε σ΄ αυτή την εκλογική αναμέτρηση για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.