Ειδησεογραφικό site

Συνεργασία των ελληνικών ΑΕΙ με το Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο της Κίνας

29

«Το Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο της Σαγκάης, όπου διαπιστώθηκε από κοντά το έργο που έχει προφέρει η οικογένεια του εφοπλιστή Β. Κωσταντακόπουλου. Με τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου συζητήθηκε ο τρόπος διεύρυνσης της υπάρχουσας συνεργασίας του Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου με τα ελληνικά Πανεπιστήμια» επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Υ.ΠΑΙ.Θ στην Κίνα, ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Υπουργό Έρευνας και Επιστημών της Κίνας κ. Wan Gang. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τη διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ των δύο χωρών καθώς και της Ε.Ε. με την Κίνα μέσου του προγράμματος Ηorizon 2020.

Η αντιπροσωπεία του Υ.ΠΑΙ.Θ επισκέφθηκε τα Πανεπιστήμια Peking University και Tsinghua University στο Πεκίνο. Ο κ. Λοβέρδος συζήτησε με τους υπεύθυνους των Πανεπιστημίων τους τρόπους συνεργασίας με τα ελληνικά Πανεπιστήμια κυρίως στο τομέα των ελληνικών σπουδών. Ο Υ.ΠΑΙ.Θ ζήτησε την στήριξη τους για την λειτουργία του τμήματος Ασιατικών σπουδών στο ΕΚΠΑ.

Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε στη Σαγκάη με την αντιδήμαρχο της πόλης κα. Weng Tiehu, με την οποία συζήτησε για θέματα παιδείας των δύο χωρών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το ωρολόγιο πρόγραμμα και τη μέθοδο διδασκαλίας που εφαρμόζουν οι δύο χώρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.