Ειδησεογραφικό site

Γαλλία: Τέλος στην ομηρία στο ταχυδρομείο χωρίς θύματα

55

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Colombes στη Γαλλία, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον ένας ένοπλος με Καλάσνικοφ κρατάει τουλάχιστον τρεις ομήρους μέσα σε ταχυδρομείο. Επί τόπου σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο κάνει περιπολίες.

Οι διαπραγματεύσεις με την αστυνομία έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές δύο όμηροι έχουν απελευθερωθεί. Την ίδια ώρα, συγκεχυμένη είναι η εικόνα σχετικά με τον αριθμό των ομήρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για ληστές και όχι τρομοκράτες, αλλά λόγω των τελευταίων δραματικών γεγονότων στη χώρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Πάντως γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ίσως ο δράστης να είναι ψυχοπαθής.

 

Χωρίς θύματα έληξε η κατάσταση ομηρίας σε ταχυδρομείο στο βορειοδυτικό Παρίσι, καθώς ο δράστης βρίσκεται τα χέρια της αστυνομίας και οι όμηροι φέρονται να έχουν απελευθερωθεί.

Ο δράστης είχε εισβάλει λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο ταχυδρομείο του προαστίου Κολόμπ, σε μια υπόθεση η οποία, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

O άνδρας ήταν γνωστός στην αστυνομία από μικροϋποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας παραδόθηκε αυτοβούλως.

«Δεν έγινε επιχείρηση, ο άνδρας παραδόθηκε μόνος του» και οι όμηροι βγήκαν από το ταχυδρομείο «σε κατάσταση σοκ, αλλά χωρίς να έχουν υποστεί κανέναν τραυματισμό», είπε η μία από τις πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, περιλαμβανομένων και ανδρών της ειδικής δύναμης Raid, είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο άνδρας είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην αστυνομία και είχε μιλήσει με «ασυνάρτητο» τρόπο, υποστηρίζοντας πως ήταν βαριά οπλισμένος, με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, είπαν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Δεν υπήρξε καμιά εκπυρσοκρότηση όπλου, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία.

Έτερη αστυνομική πηγή είχε πει νωρίτερα ότι ο άνδρας τελεί «υπό ψυχολογική παρακολούθηση» και «ζητεί ασθενοφόρο».

Ο έρωτας προκάλεσε την ομηρία στην Colombes;

Μετά τη λήξη της ομηρίας στην πόλη Κολόμπ της Γαλλίας σε ταχυδρομείο της περιοχής στο οποίο εισέβαλε ένοπλος κρατώντας δύο ομήρους, φωτογραφίες του 30χρονου δράστη κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Σε αυτές ο άνδρας απεικονίζεται αρχικά γονατισμένος και με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, ενώ πίσω του τέσσερις αστυνομικοί τον στοχεύουν με τα όπλα τους.

Ωστόσο, η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά δεν είναι το σκηνικό δράσης και αγωνίας, αλλά το μπλουζάκι του 30χρονου όταν αυτός σηκώνεται όρθιος και κοιτάζει τους ένστολους.

Μπορεί να μοιάζει ένα απλό, μαύρο μπλουζάκι, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι μία κόκκινη καρδιά στην αριστερή πλευρά που σχηματίζει τη φράση «I Love». Μάλιστα, στο εσωτερικό της καρδιάς αναφέρεται μία λέξη, η οποία ωστόσο δε διακρίνεται.

Μήπως, λοιπόν, τα στοιχεία συντελούν στο ότι ο 30χρονος άνδρας που κρατούσε επί περίπου δύο ώρες δύο ομήρους έχοντας στο χέρι του ένα Καλάσνικοφ προέβη στην ενέργεια αυτή έπειτα από ερωτική απογοήτευση;

Άλλωστε, σύμφωνα με δηλώσεις Γάλλου αξιωματούχου στην εφημερίδα «Liberation» ο δράστης αποφάσισε να εισβάλει στο ταχυδρομείο έπειτα από ερωτική απογοήτευση, γεγονός που αποκλείει την οποιαδήποτε σχέση του με τα τελευταία τραγικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη Γαλλία.

Ο παραπάνω ισχυρισμός επιβεβαιώνεται και από άλλες πληροφορίες, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο 30χρονος άνδρας δε σχετίζεται με τρομοκρατία και πυρήνες τζιχαντιστών, αλλά αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.