Ειδησεογραφικό site

Στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών σχεδιάζει η Τουρκία

58

Με «στρατιωτική επιχείρηση» σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα που σκόρπισε το θάνατο σε 102 ανθρώπους, δήλωσε πως το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλεί για την ζωή και την ασφάλεια της χώρας.

«Έχουμε σχέδια να δράσουμε στρατιωτικά εναντίον τους τις ερχόμενες ημέρες. Θα δείτε. Θα έπρεπε να σταθούμε όλοι μαζί ενάντια σε αυτόν τον κίνδυνο», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός σε διάσκεψη σχετικά με τη Μέση Ανατολή που πραγματοποιήθηκε στο Ιρμπίλ του Ιράκ.

Την ίδια ώρα, ο Σινιρλίογλου πρόσθεσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει το Ιράκ και την ιρακινή κουρδική κοινότητα στη μάχη κατά των τζιχαντιστών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να εξοντώσουμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα δράσουμε με υπεύθυνο τρόπο ώστε η κουρδική περιφέρεια και το Ιράκ να επιτύχουν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Αυτό είναι ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στο Ιράκ και την κουρδική περιφέρεια για ένα λαμπρό μέλλον», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.