Ειδησεογραφικό site

Τραμπουκισμοί εναντίον Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

68

epithesi-koumoutsakos

Άγρια επίθεση από ομάδα ακραίων στοιχείων δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κουμουτσάκος βρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά η παρουσία του δεν έγινε δεκτή από συγκεκριμένα άτομα που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την οργή των Ποντίων.

Ομάδα ατόμων προπηλάκισε τον γαλάζιο βουλευτή, εκτόξευσε εναντίον του μπουκάλια με νερό, και του φώναζε «παραιτήσου» ενώ τον χαρακτήριζε «προδότη».

Ο κ. Κουμουτσάκος δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή, αντίθετα κατευθύνθηκε προς το μέρος των αστυνομικών και στάθηκε ακριβώς από πίσω τους. Ωστόσο η συγκεκριμένη ομάδα διαδηλωτών δεν σταμάτησε και αποπειράθηκε να διαπεράσει τις αστυνομικές δυνάμεις για να γρονθοκοπήσει εκ νέου τον βουλευτή. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν για να τους σταματήσουν και η ένταση οξύνθηκε.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν:

Κουμουτσάκος: Προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή αυτοί που μου επιτέθηκαν

Προσκείμενοι στην Χρυσή Αυγή ήταν τα άτομα που προπηλάκισαν τον Γιώργιο Κουμουτσάκο, σύμφωνα με τον ίδιο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν “Τι κρατάτε τον Φίλη ; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;” και συνέχισαν:   Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα”.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση – «Δεν ήταν από εμάς»

Σε δηλώσεις του προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδίκασε το επεισόδιο και έκανε λόγο για μια εικόνα ντροπής που δεν έχει σχέση με τη συγκέντρωση. Όπως δήλωσε «πληροφορήθηκα όταν ήμουν στη Βουλή για να δώσω ψήφισμα ότι κάποιος πολιτικός δέχτηκε επίθεση. Δεν ήταν από εμάς και καταδικάζουμε τη βία».

 

Βουλή: Με αίματα και σκισμένο σακάκι ο Κουμουτσάκος – Φίλης: Τραμπουκισμοί της ακροδεξιάς

 

Κλίμα έντασης με ακραίες ετερόκλητες ομάδες που επιχειρούν να αμαυρώσουν τη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης έξω από τη Βουλή.

Θύμα των ακραίων ομάδων που είχαν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, που προπηλακίστηκε άγρια. Με τα γυαλιά σπασμένα και το πρόσωπο γεμάτο μώλωπες και αίματα προσήλθε στη Βουλή, ενώ το σακάκι του ήταν σκισμένο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, τόνισε ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν: «Τι κρατάτε τον Φίλη; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;» και συνέχισαν: «Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Μάλιστα, ο κ. Κουμουτσάκος κατήγγειλε ότι, ένα λεπτό πριν από την επίθεση που δέχτηκε από ομάδα ακραίων στοιχείων, μαζί τους βρισκόταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει αν θα είναι κατά αγνώστων ή αν θα στραφεί εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, τονίζοντας ότι τη νομική υπόσταση θα τη συζητήσει με τους νομικούς του.

«Η τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια ήταν πολιτική, θα δούμε το νομικό» επισήμανε. Όπως τόνισε, θα καταθέσει μήνυση, γιατί στην πολιτική «και οι πολιτικοί πρέπει να κινούμαστε θεσμικά».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε τα επεισόδια είναι καταγεγραμμένα στις κάμερες και υπογράμμισε ότι, όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα δημοκρατίας, τότε ο καθένας πρέπει να τοποθετείται θεσμικά.

Έκανε επίσης λόγο για ανιστόρητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και ότι είναι το έδαφος που καλλιεργείται ο φανατισμός. «Tέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν το έθνος» υπογράμμισε.

Θύμα των τραμπουκισμών παραλίγο να πέσει και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως ο ίδιος ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Στη Βουλή εκτυλίχθηκε αντιπαράθεση για το περιστατικό του ξυλοδαρμού. «Τα αποτελέσματα της ρητορικής σας είναι» είπε ο κ. Φίλης στον κ. Βορίδη, που σχολίαζε την επίθεση σε Κουμουτσάκο.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σκουρλέτης: Ποιος οπλίζει το χέρι;

Βορίδης: Οι τραμπούκοι είναι; Ποιος οπλίζει το χέρι; Όχι αυτές οι εμπρηστικές δηλώσεις; Κύριε Σκουρλέτη, όταν υπάρχει δαρείς βουλευτής και αντί να είστε αυτοκριτικός για τις αθλιότητες έρχεστε να μου πείτε αν καταδικάζω την πράξη. Όχι μόνο είναι καταδικαστέα, αλλά πρέπει να δούμε ποιος απαξιώνει το σύνολο του πολιτκού συστήματος και πυροδοτεί τους άθλιους τραμπουκισμούς. Μας εγκαλείτε, αντί να μετανοείτε. Μας εγκαλείτε, αντί να παραιτηθεί ο υπουργός;

Κουμουτσάκος: Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο τραγικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται. Επίσης, κ. υπουργέ, δεν παραχαράσσεται και υπήρξαν πολλοί που το επιχείρησαν. Δεν περίμενα ποτέ ότι σε αυτούς θα συγκαταλεγόταν υπουργός Παιδείας.

Βαρεμένος: Βάλτε τελεία.

Κουμουτσάκος: Έχοντας υποστεί τη βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος και τροφή να αναπτυχθούν το δίνουν οι δηλώσεις που κάνατε. Επειδή είδα πρόσωπα και ξέρω υπό την καθοδηγηση ποίων αυτοί έδρασαν και επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει και είναι φορείς ρατσισμού και ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στη χώρα. Περιμένω μια συνολική καταδίκη και ήρθε η ώρα ο υπουργός να πράξει αναλόγως.

Βαρεμένος: Ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα γνώση. Είναι αυτονόητη η καταδίκη και αποδοκιμασία που διέπραξαν ακραία στοιχεία. Είναι αυτονόητη, τελεία και παύλα.

Μπαλαούρας: Ημιτελής η καταδίκη-καταγγελία του Κουμουτσάκου, να μας πει τι έγινε.

Επιμένει στις απόψεις του ο Φίλης και επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα
Στη συνέχεια και σε κλίμα έντασης ο κ. Φίλης επιχείρησε να κάνει ότι δεν είχε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα -να τοποθετηθεί, δηλαδή, για όσα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις άρνησης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ο υπουργός Παιδείας επέμεινε μάλιστα στις απόψεις του, λέγοντας ότι ως υπουργός σέβεται τη θέση της κυβέρνησης και την σχετική απόφαση της Βουλής, αλλά «από εκεί και πέρα δεν είμαι καραγκιόζης πολιτικάντης, για να μην υποστηρίζω όσα έχω πει στο παρελθόν».

Δήλωσε, δε, θύμα τηλεοπτικού «πογκρόμ» και «τραμπουκισμών» και μιας «γενοκτονίας άποψης», κατηγορώντας παράλληλα τα ΜΜΕ για διαστρέβλωση των δηλώσεών του.

Πάντως, ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε και κατηγόρησε τον κ. Φίλη ως «ηθικό αυτουργό» του ξυλοδαρμού του: «Υπογραμμίζω με την πιο σταθερή πεποίθησή μου ότι τα χέρια της βίας τα οπλίζουν δηλώσεις όπως αυτές του κ. Φίλη, που πρέπει να αποφασίσει πότε είναι υπουργός και πότε επιστήμονας».

Ειδικότερα, ο κ. Φίλης στην ομιλία του είπε ότι «στη Δημοκρατία καθεστώς αναστολής άποψης δεν υπάρχει. Αυτό θα ήταν γενοκτονία άποψης», ενώ, απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση, σημείωσε: «Μπορείτε να μου ζητήσετε να το ξανασκεφτώ. Αυτό είναι άλλο. Σέβομαι τον πατριωτισμό των συμπολιτών μου και τα γνήσια αισθήματα των Ποντίων και την επίσημη θέση της Βουλής. Να σεβαστείτε και εσείς το δημοκρατικό πολίτευμα, γιατί θα δείτε χειρότερα από τα σημερινά».

Ο υπουργός καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Κουμουτσάκος, λέγοντας: «Εκφράζω τη συμπάθειά μου για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος και όσα παραλίγο να πάθει ο ο κ. Βαρβιτσιώτης από τη μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς. Πρόκειται για μερικές εκατοντάδες που κερδοσκοπούν πολιτικά. Μερικοί, οι οποίοι με τρόπο επαγγελματικό διαχειρίζονται τις μνήμες των ανθρώπων. Με τρόπο εξοργιστικό τραμπουκικό, φασιστικό».

«Εσείς τους εκτρέφετε» ακούστηκε από τα έδρανα να φωνάζει ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ.

«Πώς συνέβη αυτό;» συνέχισε ο κ. Φίλης. «Το πυροδότησε η προκλητική δήλωση του υπουργού Παιδείας; Αυτός όπλισε το χέρι των τραμπούκων και τους οδήγησε να φωνασκούν «αλήτες προδότες πολιτικοί» -όλους εκτός από τους Χρυσαυγίτες, βέβαια.  Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλιζαν με μαχαίρια για να σκοτώνουν φτωχούς ανθρώπους; Ποιοι όπλισαν το χέρι του Ρουπακιά; Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται την απειλή του φασισμού. Δεν πρέπει να φοβάται μπροστά στους τραμπούκους που, αν και υπόδικοι, είναι μπροστά μας και προκαλούν».

Φράση που πυροδότησε την έκρηξη των μελών του νεοναζιστικού μορφώματος, που φώναζαν «είσαι συκοφάντης… αντε γαμ…», ενώ η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου τους απάντησε: «Σταματήστε τώρα. Δεν θα απαγορεύσετε σε κανέναν μέσα εδώ να εκφράζει την άποψή του. Αντε μπράβο, σας βλέπουν και μικρά παιδιά από τα θεωρεία».

Ο κ. Φίλης συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Επιχειρείται απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Το ζήσαμε με απόπειρες παραχάραξης απόψεων, που ξεκίνησε με τη δική μου δήλωση σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ρωτήθηκα και απάντησα με σαφήνεια. Ως υπουργός υποστηρίζω τη θέση της κυβέρνησης, την απόφαση της Βουλής για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Τιμώ τα θύματα, τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα εγκλημάτων της θηριωδίας των Τούρκων και σέβομαι τον πόνο απογόνων τους. Ρωτήθηκα στη συνέχεια αν έχω διαφορετική επιστημονική άποψη. Η πολιτική μου θέση ήταν σαφής και είναι της Βουλής. Για την επιστημονική παρέπεμψα σε παλαιότερο άρθρο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι αποπειράται η διαίρεση του λαού με καλλιέργεια εθνικιστικής ρητορικής και σημείωσε ότι «τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών τα προσβάλλει ο κίβδηλος πατριωτισμός. Η Αριστερά και όλος ο λαός είμαστε κατηγορηματικά απέναντι στην πατριδοκαπηλία με όλα τα μέσα που επιτρέπει το Σύνταγμα και ιδεολογία μας. Αυτό που απειλείται σήμερα είναι η Δημοκρατία. Το έζησα με τη μορφή πογκρόμ που διέστρεψαν τη δήλωσή μου και με έδειξαν ότι δεν αναγνωρίζω τα εγκλήματα».

Απαντώντας στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, που είχε χαρακτηρίσει «σκέρτσα των επιστημόνων», τις απόψεις που δεν αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Ποντίων, είπε: «Ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει ότι υπάρχει επιστημονική έρευνα και όχι σκέρτσα, που τίθεται υπό την κρίση της επιστημονικής κοινότητας. Θέλετε να βάλετε όρια στην επιστημονική έρευνα; Δεν θα σας περάσει».

Αναφορικά με τις επικρίσεις ότι οι δηλώσεις του έγιναν πρωτοσέλιδο σε τουρκικά ΜΜΕ, είπε ότι τα σχετικά επιχειρήματα «δεν έχουν θέση σε μια ανοικτή κοινωνία».

Σε εκείνο το σημείο ακούστηκε Χρυσαυγίτης βουλευτής να τον ρωτά: «Χαίρεσαι που έγινες πρωτοσέλιδο;». Ο υπουργός απάντησε: «Δεν χαίρομαι και δεν λυπάμαι για τίποτε. Δεν είμαι πολιτικάντης. Δεν αλλάζω τις απόψεις μου. Υποστηρίζω την επίσημη θέση της Βουλής. Από εκεί και πέρα δεν είμαι καραγκιόζης πολιτικάντης, για να μην υποστηρίζω όσα έχω πει. Στη Δημοκρατία καθεστώς αναστολής άποψης δεν υπάρχει, αυτό είναι γενοκτονία άποψης. Μπορείτε να μου ζητήσετε να το ξανασκεφτώ. Αυτό είναι άλλο. Σέβομαι τον πατριωτισμό των συμπολιτών μου και τα γνήσια αισθήματα των Ποντίων και την επίσημη θέση Βουλής».

Αμέσως μετά πυροδοτήθηκε νέα ένταση. Ο Ηλίας Παναγιώταρος εκ μέρους της ΧΑ ζήτησε από τον κ. Κουμουτσάκο να αποσύρει τις καταγγελίες του ότι πίσω από την επίθεση που δέχθηκε ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε: «Άκουσα τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της πιο ακραίας και μισαλλόδοξης φωνής της χώρας. Εγώ ήμουν εκεί. Η φρασεολογία και οι πρακτικές, αλλά και το γεγονός ότι ένα λεπτό πριν ξεκινήσουν οι βιαιοπραγίες δίπλα σε αυτή την ομάδα ήταν ο κ. Γρέγος, μου έδωσαν τη δυνατότητα να πω όσα είπα στην πρωτολογία μου. Επαναλαμβάνω και υπογραμμίζω με την πιο σταθερή πεποίθηση ότι τα χέρια της βίας τα οπλίζουν τέτοιες δηλώσεις όπως του κ. Φίλη, που πρέπει να αποφασίσει πότε είναι υπουργός και πότε επιστήμονας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.