Ειδησεογραφικό site

Στο… κόκκινο ο εμφύλιος του ΣΥΡΙΖΑ

36

Του Ευτύχη Παλλήκαρη

Η σκληρή αναμέτρηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού, από τη μια και της νεοπαγούς Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) από την άλλη δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσει τα μέσα ενημέρωσης που μέχρι χτες εξυπηρετούσαν τη γραμμή του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα διάσπασης διχάζει τα μέσα, ενώ αποτελούν προπομπό της σκληρής αναμέτρησης που προδιαγράφεται στα τηλε-παράθυρα…

Ενδεικτικό της εικόνας αποτελεί πριν απ’ όλα η «Αυγή». Μόλις την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα του κόμματος φιλοξενούσε στη μια σελίδα συνέντευξη του κ. Δημήτρη Στρατούλη, από τα ηγετικά στελέχη της ΛαΪκής Ενότητας, με τίτλο «αν χρειατεί, θα συγκρουστούμε με την ευρωζώνη και θα πάμε σε εθνικό νόμισμα και στην διπλανή σελίδα, συνέντευξη του κ. Νίκου Βούτση που απαντούσε στις επιθέσεις της Λαϊκής Ενότητας. Στο σημερινό φύλλο (25/08/15) η εφημερίδα χτυπά μια στο καρφί και μια στο πέταλο: Καθαρή εντολή ζητά ο Τσίπρας στη σελίδα 3, η επιστολή παραίτησης Κορωνάκη καθώς και οι δηλώσεις παραίτησης των Ηρώ Διώτη και Κώστα Δερμιτζάκη, στη σελίδα 4. Κριτική στη Ζωή για τις «μονοκομματικές συνεδριάσεις» στη σελίδα 5, Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και μια απάντηση της ΕΡΤ στη Λαϊκή Ενότητα, στη σελίδα 6-και πάει λέγοντας.

Αλλά και στους ραδιοσταθμούς, οι συγκρούσεις των πρώην συντρόφων δίνουν και παίρνουν. Ενδεικτικές ήταν οι…μονομαχίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ μέσα σε ένα 24ωρο στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1». «Ο Λαφαζάνης επιδιώκει την πτώχευση της χώρας» άνοιξε το χορό η κ. Αυλωνίτου». Η πρόκληση δεν μένει αναπάντητη. Ο κ. Θωμάς Κώτσιας της ΛΑΕ της απαντά: «Η κ. Αυλωνίτου θα πρέπει να εξηγήσει τι έλεγε πριν ένα μήνα… Να μας πουν οι σύντροφοί μας πότε ανακάλυψαν ότι είναι αδύνατον να μην έχουμε μνημόνιο».

Σε τροχιά σύγκρουσης και οι φιλικές προς το ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδες που ώρα με την ώρα επιλέγουν «στρατόπεδο». Η «Ίσκρα»-εργαλείο της ΛΑΕ έχει απασφαλίσει, ασχολούμενη αποκλειστικά με την πολεμική κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η Left.gr αρχίζει να προβάλει τις θέσεις των «προεδρικών». Με τη διακριτική προβολή των θέσεων του Μαξίμου ευθυγραμμίζεται και ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο».

Κι είμαστε ακόμα στην αρχή…

Αναδημοσίευση από Athens Voice

Τα σχόλια είναι κλειστά.