Ειδησεογραφικό site

Στη Βουλή νέα δικογραφία για τον Ηλία Κασιδιάρη

96

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη,ο οποίος μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, είχε στραφεί εναντίον δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και εικονοληπτών σπρώχνοντας, κλωτσώντας και εξαπολύοντας φραστικές επιθέσεις.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή όπου και θα αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλίας του Βουλευτή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σε νέα δίκη ο αδερφός του Ηλ. Κασιδιάρη

Την ίδια ώρα, ο Αρειος Πάγος παραπέμπει στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο) προκειμένου να δικαστεί και πάλι ο αδελφός του βουλευτή, ανθυπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων Αλέξανδρος Κασιδιάρης για παράβαση των κανόνων κατοχής όπλου σκοποβολής, κάνοντας δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει ο κατηγορούμενος κατά της καταδικαστικής απόφασης του Στρατοδικείου.

Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης τον Οκτώβριο του 2012 στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη μετά από μικροεπεισόδιο με Αλβανούςνα κατέχει  σκοπευτικό όπλο, τύπου CZ 9 χιλιοστών και φυσίγγια, το οποίο σύμφωνα με την άδεια κατοχής σκοπευτικού όπλου έπρεπε να φέρει μόνο κατά την διαδρομή από το σπίτι του στο σκοπευτήριο και αντίστροφα και ο γεμιστήρας με τα φυσίγγια να είναι εκτός του όπλου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ανθυπολοχαγός ζήτησε τον λόγο από τους αλβανούς που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι φαστ- φουντ γιατί κάποιος από αυτούς τον κοίταζε επίμονα. Εκείνη τη στιγμή  έπεσαν, άγνωστο πώς, στο πάτωμα από το τραπέζι όπου καθόταν ο Κασιδιάρης τρεις με τέσσερις σφαίρες.

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που είδε το περιστατικό κάλεσε την Ασφάλεια. Σε σωματικό έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί,βρέθηκε  όπλο στο τσαντάκι του Αλέξανδρου Κασιδιάρη, ο οποίος παραπέμφθηκε από την Αστυνομία στη Στρατονομία και από εκεί στον εισαγγελέα, ο οποίος κίνησε σε βάρος του την προβλεπόμενη διαδικασία και τον άφησε ελεύθερο.

Από το πρωτοβάθμιο Στρατοδικείο ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά μηνών με αναστολή. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο όπου την ημέρα της εκδίκασης ζητήθηκε αναβολή για λόγους υγείας του δικηγόρου που δεν μπορούσε να παρασταθεί ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο κ. Κασιδιάρης.

Το αίτημα απορρίφθηκε και το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή και εξαγορά της ποινής προς 3 ευρώ την ημέρα, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά, όπως αυτό του προτέρου εντίμου βίου.

Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης, λόγω της ερήμην καταδίκης του, η οποία έγινε δεκτή από το Ποινικό Τμήμα καθώς η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου δεν είχε νόμιμη αιτιολογία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.