Ειδησεογραφικό site

Σαουδική Αραβία: Νέο ρεκόρ στις δημόσιες εκτελέσεις

61

Λίγες εβδομάδες μετά την αγγελία που ζητούσε οκτώ νέους δήμιους για να εκτελούν δημόσια όσους έχουν κατηγορηθεί για σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά εγκλήματα από τις τοπικές αρχές, η Σαουδική Αραβία σπάει όλα τα ρεκόρ.

Μέσα σε μόλις έξι μήνες στη χώρα έχουν σημειωθεί 100 εκτελέσεις, ξεπερνώντας κατά πολύ τον συνολικό αριθμό του περασμένου έτους που είχε μόλις (!) φτάσει τις 87.

Σύμφωνα με το πρακτορείο του βασιλείου Saudi Press Agency, δύο ακόμα άνθρωποι θανατώθηκαν από την κυβέρνηση σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε από τους 88 που είχαν χάσει τη ζωή τους μέχρι τα τέλη του Μαΐου στους 100.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, μάλιστα, ο ένας από τους δύο είναι ξένος υπήκοος, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο για διακίνηση ναρκωτικών.

«Ο Ισμαήλ αλ-Ταουάν, ένας Σύρος καταδικάστηκε για μεταφορά μεγάλης ποσότητας απαγορευμένων χαπιών αμφεταμίνης στο βασίλειο αποκεφαλίστηκε στην βόρεια περιοχή της Ζαουάφ», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων επικαλούμενο πληροφορίες από το πρακτορείο της χώρας.

Την ίδια ώρα, ένας δεύτερος άνδρας, Ραμί αλ-Κχαλντί, κρίθηκε ένοχος επειδή μαχαίρωσε έναν Σαουδάραβα και εκτελέστηκε στην περιοχή Ταέφ.

Σύμφωνα με το δίκτυο Middle East Eye η αύξηση των εκτελέσεων στο βασίλειο φέρνει ένα καινούριο ρεκόρ για τη χώρα, την στιγμή που στο Ιράν, την Κίνα, το Πακιστάν έχουν θανατωθεί περισσότεροι άνθρωποι με διαφορετικές μεθόδους.

Παράλληλα, με την γρήγορη άνοδο του αριθμού δεν θα είναι απίθανο αν η Σαουδική Αραβία φτάσει τον αριθμό ρεκόρ των 192 εκτελέσεων, σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, που είχαν σημειωθεί στο 1995.

Επισημαίνεται πως τους περασμένους μήνες ο ερευνητής Σεβάγκ Κεχιτσιάν είχε παρατηρήσει ότι το βασίλειο είχε φτάσει ένα ποσοστό άνευ προηγουμένου στις εκτελέσεις και είχε καλέσει τον βασιλιά Σαλμάν «να δώσει ένα τέλος σε αυτό το ντροπιαστικό ρεκόρ».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Χουσείν Αμπντουλά του Middle East Eye η αύξηση των εκτελέσεων μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τον νέο βασιλιά Σαλμάν και τον περιβάλλον του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.