Ειδησεογραφικό site

Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται ο Βενιζέλος-Κρίσιμη συνεδρίαση

135

Συσπείρωση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του θα επιδιώξει σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος λίγες ημέρες μετά την αλλαγή στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ με την εμφάνιση του διλήμματος περί κυβερνητικής σταθερότητας.

Η συνεδρίαση του οργάνου κρίθηκε αναγκαία προκειμένου μία εβδομάδα πριν από τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Βενιζέλος να τονώσει την ψυχολογία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ανησυχούν για το αποτέλεσμα της κάλπης ενώ κάποιοι υπαινίσσονται ήδη ότι μετά τις ευρωεκλογές ενδεχομένως να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Την ίδια ώρα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε χθεσινή εκδήλωση της Ελιάς, ανακοίνωσε ότι η αναγέννηση της Κεντροαριστεράς «είναι ένα στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά», τροφοδοτώντας σενάρια που την εμφανίζουν διατεθειμένη να παίξει κεντρικό ρόλο στην επόμενη ημέρα. «Αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να συνομιλήσουμε με κόμματα, πρόσωπα και κινήσεις με τα οποία μπορεί να υπάρξει προγραμματική συμφωνία» είπε η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πειστεί ότι οι πολιτικές που ασκεί τα τελευταία χρόνια είναι αναγκαστικός συμβιβασμός.

Παράλληλα, διαφώνησε με τη θεωρία του προέδρου του κόμματος που συμπυκνώνεται στην άποψη πως «όταν ανέβει η χώρα, θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ » σχολιάζοντας: «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να δυναμώσουμε εμείς για να ανεβάσουμε τη χώρα, διαφορετικά θα βρεθούμε απέναντι σε μία ακραία πόλωση που θα είναι καταστροφική και θα θέσει σε αμφισβήτηση τις θυσίες του ελληνικού λαού». Αίσθηση προκάλεσε το ότι, αν και η Φώφη Γεννηματά μιλούσε σε εκδήλωση της Ελιάς, δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στο σχήμα και μίλησε «για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα».

Για ανασύνταξη της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης μίλησε στην ίδια εκδήλωση ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος υπερασπίστηκε την περίοδο του πρώτου Μνημονίου, λέγοντας ότι η χώρα θα είχε οδηγηθεί σε ασύντακτη χρεοκοπία και σε συνθήκες απόλυτης και μαζικής ένδειας αν δεν επιτυγχανόταν τον Απρίλιο του 2010 η δημιουργία του μηχανισμού στήριξης.

Την ώρα που συνεχίζεται στη Χαριλάου Τρικούπη η συζήτηση για τη βόμβα Σκανδαλίδη περί ανοιχτής εσωτερικής ατζέντας μετά τις εκλογές, ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος ζητεί να μην υπάρξει επανάληψη της συνεργασίας με τη ΝΔ.

«Συνεργαστήκαμε άπαξ σε μία κυβέρνηση για τις ανάγκες της χώρας, με άγνοια κινδύνου, και η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βρεθεί σε ένα τέτοιο σχήμα ξανά. Το ΠαΣοΚ πρέπει να βρεθεί σε μία κυβέρνηση με άλλο χρώμα, με ένα προοδευτικό πρόσημο» είπε στον Βήμα FM.

O Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε λογικό το σχόλιο Σκανδαλίδη ότι θα συζητηθούν όλα μετά τις εκλογές, τονίζοντας πως «ο ίδιος ο Βενιζέλος σε εκπομπή στο Mega σχολίασε το καταστροφικό των δημοσκοπήσεων. Πρέπει να αναρωτιέσαι και για τον ίδιο σου τον εαυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικές εξελίξεις μετά τις εκλογές, εάν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στις κάλπες, προέβλεψε ο Μιχάλης Κασσής. «Αν το ΠΑΣΟΚ καταγράψει πολύ χαμηλές δυνάμεις, δεν ξέρω αν θα πρέπει να μιλάμε για τον αρχηγό, είναι άλλα ζητήματα που θα ανοίξουν» τόνισε μιλώντας στον Αλφα.

Μιλώντας στην Πρέβεζα, η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά Συλβάνα Ράπτη είπε ότι το δίλημμα που έθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος ουσιαστικά το έθεσε η ζωή, σημειώνοντας πως «εάν ο κόσμος δώσει στην Ελιά ένα ποσοστό απογοητευτικό, σού λέει εμμέσως: «κοίτα να δεις, δεν θέλω άλλο να με σώσεις. Δεν θέλω άλλο να με σώζεις. Κάνω άλλες επιλογές»».

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.