Ειδησεογραφικό site

Όταν η Φώφη Γεννηματά μνημόνευσε τον Πέτρο Μώραλη

896

Ειδική αναφορά στον πατέρα του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, Πέτρο, έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά σε σημερινή ομιλία της.

Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για τα ονόματα που σημάδεψαν την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή την ιστορία την έγραψαν άνθρωποι για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι : Ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη, ο Πέτρος Μώραλης, ο Γιάννης Αλευράς , ο Αναστάσιος Πεπονής και φυσικά ο πατέρας μου ο Γιώργος Γεννηματάς».

Ο Πέτρος Μώραλης, πατέρας του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, εργάστηκε ως καθηγητής φιλολογίας και ασχολήθηκε με την πολιτική αμέσως μετά την Μεταπολίτευση. Το 1977 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και τα επόμενα χρόνια εξελέγη και στο Εκτελεστικό Γραφείο. Στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1981 – 1986) και εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εργασίας (1987 – 1989).Το 1989-1990 ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα.Εξελέγη βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1989.

Τα σχόλια είναι κλειστά.