Ειδησεογραφικό site

Σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο Κούλογλου ζητά την παραίτηση του δημάρχου Ελληνικού

90

Μαλιά- κουβάρια έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ , γιατί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος,  Στέλιος Κούλογλου, «τόλμησε» με άρθρο του, να ζητήσει την παραίτηση Κορτζίδη για τα κενά και τις παραλείψεις του δήμου, όσον αφορά στο θέμα του λούνα παρκ, όπου βρήκε το θάνατο πριν μερικές ημέρες ο 13χρονος Βασίλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελένη Πορτάλιου με άρθρο της στην «Αυγή» υπερασπίζεται τον δήμαρχο Ελληνικού και επικρίνει όσους ζητούν την παραίτησή του, ενώ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρα Νικολιδάκη, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα» ασκεί, επίσης, κριτική στον Στέλιο Κούλογλου.

Ο Στ. Κούλογλου ανέφερε στο άρθρο του ότι ο δήμαρχος είπε δικαιολογίες για τα όσα σχετίζονται με το λούνα παρκ του θανάτου τις οποίες «θα μπορούσαν να επικαλεστούν κυβερνητικοί υπεύθυνοι σε όλο τον κόσμο που καλούνται να πάρουν θέση μετά από ανάλογες μεγάλες ή μικρές τραγωδίες. Αντίθετα όμως με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες επικρατούν διαφορετικές νοοτροπίες και πρακτικές».

Υπογραμμίζει δε ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί γιατί «οι δικαιολογίες αυτές δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι και πολλά ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να τον βγάλουν από τη μέση. Θα τους είχε αποστομώσει αν είχε παραιτηθεί, εκφράζοντας μια άλλη νοοτροπία και δίνοντας το διαφορετικό παράδειγμα. Ενώ, λοιπόν, στην Ισπανία μπορεί να μην επαναληφθεί ανάλογο ρατσιστικό περιστατικό μετά την τιμωρία του οπαδού και στην Κορέα άλλη ναυτική τραγωδία μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, στην Ελλάδα θα ξανασυμβούν και τα δύο. Και θα γίνουν και άλλα ατυχήματα σε λούνα παρκ, σε κατασκηνώσεις, στους δρόμους. Γιατί μας έχουν κάνει και θα παραμείνουμε μπανανία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.