Ειδησεογραφικό site

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα από τις καταιγίδες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

42

Μετά τον διήμερο μίνι-καύσωνα βροχές και καταιγίδες έπληξαν την Πέμπτη σχεδόν όλη τη χώρα προκαλώντας πολλά προβλήματα και σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες αγροτών. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν απελπισία στους κατοίκους της Κεντρικής Ελλάδας και ειδικά στην περιοχή του Μακρυχωρίου στο δήμο Τεμπών, όπου περίπου 5.000 στρέμματα καλλιεργειών υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Όπως διαπιστώθηκε από κλιμάκιο της περιφέρειας Θεσσαλίας που μετέβη στην περιοχή το μεσημέρι για αυτοψία, μαζί με εκπροσώπους του δήμου Τεμπών και γεωπόνους του ΕΛΓΑ, οι ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες βερίκοκου, ροδάκινου, δημητριακών, σιτηρών καθώς και σε μποστάνια με καρπούζια.

Προς το ΕΛΓΑ, τέθηκε το αίτημα να προχωρήσει άμεσα στην εκτίμηση της ζημιάς και να δρομολογήσει το ταχύτερο τις διαδικασίες εκτίμησης και καταγραφής για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Προβλήματα στο Ωραιόκαστρο

Δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και αυτοκίνητα δέχτηκε η Πυροσβεστική, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν δύο αυτοκίνητα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το seleo.gr, καπάκια από φρεάτια τινάχτηκαν λόγω της ορμητικότητας του νερού. Η Τροχαία είναι στην περιοχή για να συνδράμει στην ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Καταστροφές και στη Θράκη από το χαλάζι

Σύμφωνα με το thrakitoday.com μεγάλες καταστροφές υπέστησαν οι αγροτικές παραγωγές και στη Θράκη. Στην Ξάνθη τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται σε καλλιέργειες καπνού και οπωροκηπευτικών που «χτυπήθηκαν» από την ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε κυρίως στους βόρειους πεδινούς οικισμούς του Δήμου Αβδήρων, ενώ ζημιές καταγράφονται και στον Δήμο Μύκης.

Δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών καπνού περιμετρικά στο Σούνιο «χάθηκαν» με τους παραγωγούς να μετρούν ξανά τις πληγές τους. Μέχρι στιγμής  τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Σούνιο, το Άκαρπο, το Σέλερο και τις γύρω περιοχές, ενώ εξίσου σημαντικές καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία και στην υπόλοιπη Θράκη και δη σε πεδινούς οικισμούς της Ροδόπης όπου καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα γης.

Στην περίπτωση της Κομοτηνής τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στους οικισμούς του Δήμου Μαρρώνειας, όπου και εκεί δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν ολοσχερώς.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.