Ειδησεογραφικό site

Αδιέξοδο στο Eurogroup που ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία – Δραματικές προειδοποιήσεις από τους Ευρωπαίους

35

Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, δεν υπήρξε συμφωνία στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να δεσμευτεί για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ενώ υπογράμμισε πως το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα να συγκληθεί ανά πάσα στιγμή.

Την ίδια ώρα, μετά το τέλος του Eurogroup, άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά ούτε προοπτική συμφωνίας.

Πάντως, κύκλοι της ΕΚΤ φέρονται να διαψεύδουν τόσο το δημοσίευμα της Die Zeit για νέα πρόταση των Θεσμών προς την Ελλάδα, όσο και τις πληροφορίες περί πεντασέλιδης πρότασης του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup.

Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος τελειώνει

Δεν είναι ορατή ακόμη μια συμφωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τον κ.  Ντάισελμπλουμ, οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας ή εβδομάδων δεν τελεσφόρησαν και όπως τόνισε, ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα.
Η πρόοδος είναι πολύ μικρή, οι συζητήσεις δεν προχώρησαν, ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, σημειώνοντας πως θα πρέπει να αντικαταστήσουμε μέτρα.

«To Eurogroup έστειλε ένα καθαρό μήνυμα στην Ελλάδα, να καταθέσει σοβαρή πρόταση», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία και σημειώνοντας πως η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας.

«Υπάρχει περιθώριο για συμφωνία αλλά πλέον την μπάλα την έχει η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Χρειάζεται μια λύση αξιόπιστη για την Ευρωζώνη στο σύνολό της και για την Ελλάδα».

Μοσκοβισί: Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα

Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα, τόνισε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβίσι, σημειώνοντας πως ο χρόνος που υπάρχει πια  για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι ελάχιστος.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ τέλος του μήνα

Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ τέλος του μήνα, υπογράμμισε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως πρέπει να έρθουν από την ελληνική πλευρά ρεαλιστικές προτάσεις και αξιόπιστες προτάσεις.

Σύμφωνα με την κυρία Λαγκάρντ, πρέπει να υπάρξει βιωσιμότητα του χρέους, υλοποίηση των μέτρων, χρηματοδότηση και διαιτησία από τους θεσμούς.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής»», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και υπογράμμισε πως οι θεσμοί συνέταξαν μια σειρά λογικές προτάσεις.

Το tweet του Βλάντις Ντομπρόβσκις

 

Νέα πρόταση πέντε σελίδων παρουσίασε ο Βαρουφάκης

Νέα πρόταση παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στους πιστωτές της Ελλάδας, όπως μεταδίδει ο Guardian, στο Eurogroup που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Λουξεμβούργο. Ανταποκριτής του ZDF μετέδωσε πως ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε για τουλάχιστον μισή ώρα «κάποιες ιδέες» στους δανειστές, μεταξύ αυτών των ιδέων και το κούρεμα του χρέους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως οι κύκλοι της ΕΚΤ διαψεύδουν το σενάριο που θέλει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να παρουσιάζει νέα 5σέλιδη πρόταση στους δανειστές. Επιπλέον, από τους ίδιους κύκλους διαψεύδεται και το δημοσίευμα της Die Ζeit, που κάνει λόγο για παράταση στο πρόγραμμα μέχρι τον Δεκέμβριο, χωρίς το ΔΝΤ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πιέσεις δέχεται η Ελλάδα στο Eurogroup: Το πρόγραμμα λήγει 30 Ιουνίου, αυτό είναι το όριο λέει ο Ντάισελμπλουμ

Τα σχόλια είναι κλειστά.