Ειδησεογραφικό site

«Σηκώνουν μανίκια» από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια – 80 ώρες κρίσιμων διαπραγματεύσεων για συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα

46

«Λευκός καπνός» από τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων δανειστών, προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβαστική λύση, που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο «εκτροχιασμού» της Ελλάδας, βγήκε περίπου στις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) από τις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και συμφώνησε την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας, προκειμένου να οικοδομηθεί η βάση για την επίτευξη συμφωνίας στην ερχόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου.

Εμπειρογνώμονες από την ελληνικη πλευρά θα συζητήσουν με τεχνοκράτες, εκπροσώπους  της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, για να συζητήσουν και να βρουν τον κοινό τόπο ανάμεσα στο υπάρχον προγραμμα και στο σχέδιο της ελληνικής κυβερνησης.

Πρόκειται, λένε από την κυβέρνηση, για την επιβεβαίωση στην πράξη της καλής πρόθεσης που έχουν όλες οι πλευρές, για να διερευνηθεί η δυνατότητα μιας αμοιβαία αποδέκτης συμφωνίας.

Η Αθήνα αρνείται οτι πρόκειται για επαφή με την «τρόικα», καθώς πρόκειται για στελέχη σε τεχνικό επίπεδο, που θα συζητήσουν επί ενός νέου προγράμματος και όχι για παράταση του μνημονίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.