Ειδησεογραφικό site

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

61

Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτήν την ώρα, η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το τετ α τετ γίνεται στη «σκιά» της χθεσινής «θυελλώδους» συνεδρίασης στη Βουλή για τις λαϊκές αγορές, αλλά και των δηλώσεων Βενιζέλου ότι η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τα ποσοστά που θα πάρει η Ελιά στις ευρωεκλογές.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε τη Δευτέρα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο της συνάντησής του με την ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου όταν έθεσε ξεκάθαρα θέμα παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση στην περίπτωση που η Ελιά δεν λάβει τα ποσοστά που «δικαιούται».

«Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό και λογικό κάποιοι να χρεώνονται ένα μεγάλο κόστος και να μην πιστώνονται αυτά που αναλογικώς δικαιούνται να πιστωθούν, τώρα που η χώρα έχει αρχίσει την έξοδο από την κρίση.

» Εμείς περιμένουμε τη στάση του ελληνικού λαού, την ωριμότητά του, τη σοφία του. Πρέπει να διατηρηθεί η σταθερότητα, το πλαίσιο στρατηγικής αναφοράς της χώρας, πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό.

» Η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε “τσόντα”, ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά. Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.