Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και μέτρα-Όταν φύγει η κρίση ο Τσίπρας θα εξαφανιστεί

91

Διακύβευμα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις ευρωεκλογές για την Ελλάδα, καθώς όπως τόνισε πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στην Ευρώπη. Σε συνέντευξή του διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα.

Διασφαλίσαμε ότι η χώρα γύρισε σελίδα και βγαίνουμε από τον εφιάλτη της κρίσης, είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Εμείς, είπε προτείνουμε, σταθερά πράγματα που θα αποκλείσουν την ανυποληψία από το εξωτερικό και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι μια δυνατή Ελλάδα με ανάπτυξη.

«Η μόνη τελευταία εκκρεμμότητα που υπάρχει είναι το χρέος. Δεν θα πρόκειται να ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο» διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα νέου μνημονίου αλλά και επιβολής νέων μέτρων.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες που έχει χρεοκοπήσει.

Τον κατηγόρησε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα προς τα πίσω, στις καταλήψεις όπως είπε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να προβάλλει το αύριο.

Ακόμη τον κατηγόρησε για λαϊκισμό που θυμίζει τα χειρότερα και εκτίμησε ότι ο κόσμος δεν θα παρασυρθεί από το νέο «λεφτά υπάρχουν» που επανέλαβε ο κ. Τσίπρας με τις υποσχέσεις του για δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα.

Υποστήριξε μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε από την κρίση και πως «όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί κι αυτός».

Είπε ο κ. Σαμαράς: «Στην αρχή ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα σαρώσει στις εκλογές και στις περιφέρειες. Τώρα για τις ευρωεκλογές λέει θα δούμε και για τις περιφέρειες κατάπιες την γλώσσα. Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να μου δώσει το δικαίωμα να βγω για καλά από την κρίση. Το θέμα είναι αν του κ. Τσίπρα δεν του βγει η αστάθεια στην χώρα. Η αστάθεια θα μετακομίσει όχι στην Ελλάδα αλλά στο κόμμα του κ. Τσίπρα».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Τσίπρα είπε ότι «θέλει θράσσος να φυγομαχείς από την Ευρώπη, να μην πας στα ντιμπέιτ με τους συνυποψηφίους σου και να κατηγορείς άλλους ότι δεν κάνουν διάλογο. Θέλω τον κόσμο ενωμένο, δεν ξέρω αν πολιτικά ενηλικιωθεί ο κ. Τσιπρας αλλά ας διαβάσει ιστορία για να δει ότι από το διχαστικό μήνυμα που έχουν στείλει κατά καιρούς διάφοροι ηγέτες έχει υποφέρει ο τόπος. Η ευαισθησία του κ. Τσίπρα είναι ψευδεπίγραφη» είπε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι «σήμερα δεν περνάει να πουλάς μιζέρια και διχασμό».

«Η χώρα γύρισε σελίδα, η χώρα βγαίνει από την κρίση και δεν πρέπει να ξαναγυρίσει. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εμείς προτείνουμε σταθερά βήματα που θα αποκλίσουν την αβεβαιότητα στο εσωτερικό και την ανυποληψία στο εξωτερικό. Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες που έχει χρεοκοπήσει, έχει μείνει στις πορείες και στις διαρκείς καταλήψεις. Δεν μπορείς να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα όπως υποσχέθηκε πρόσφατα ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα και ενέργεια σε χιλιάδες πολίτες. Αυτό που μας είπε ο κ. Τσίπρας ειναι ότι λεφτά υπάρχουν. Ο κ. Τσίπρας καπηλεύεται τον πόνο και την οδύνη του λαού. Όταν έρχεται το χαμόγελο στον λαό χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε και ζει από την κρίση, όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί και αυτός».

Ο κ. Σαμαράς πάντως άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζεται την συναίνεση του Τσίπρα για τρία πράγματα: Πρώτο να μην υπάρχει ανασφάλεια για την παραμονή στην Ευρωζώνη, δεύτερον να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής από την παρούσα Βουλή χωρίς εκλογές και τρίτον να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για την ανασύνθεση του κεντροδεξιού χώρου και τη Νέα Ελλάδα ο κ. Σαμαράς απέφυγε να πάρει θέση αφήνοντας το θέμα ανοικτό. «Το πως θα προχωρήσουμε στη ΝΔ θα το δούμε δεν είναι θέμα το οποίο επείγει» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως σημείωσε ότι «για να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από τη χθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup, ενώ δεν έδειξε ανησυχία για τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.«Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα θα αντέξει και τώρα, η κυβερνητική σταθερότητα δεν θα κινδυνεύσει μετά τις εκλογές», τόνισε.

Για το θέμα της Χρυσής Αυγής είπε ότι «δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου αλλά το θέμα βρίσκεται στην δικαιοσύνη και δεν ασχολείται η κυβέρνηση».

Για τον Τάκη Μπαλτάκο είπε ότι «ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι πια κυβερνητικό στέλεχος». Για το Ποτάμι είπε ότι «κάθε τι καινούργιο είναι καλοδεχούμενο».

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έχει έλθει η ανάκαμψη και όπως είπε είναι ήδη ορατό, ενώ σημείωσε ότι πρώτο μέλημα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Διαβεβαίωσε ότι με το που θα συνεχίσουν τα πλεονάσματα «θα προχωράμε στη μείωση των φόρων».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά υπάρχουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ τα οποία μέχρι το 2020 θα φτάσουν στα 30 δισ. ευρώ τα οποία θα «πέσουν» για να ξεκινήσει η δραστηριότητα της οικονομίας σε συνδυασμό με τις επενδύσεις τόσο τις εγχώριες όσο και από το εξωτερικό.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ήδη τους τελευταίου μήνες έχουν επενδυθεί 15 δισ ευρώ στην Ελλαδα από το εξωτερικό.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με ειδικούς τα κοιτάσματα στον ελληνικό χώρο μπορούν να καλύψουν μέχρι το 50% των ενεργειακών αναγκών των υπολοίπων εταίρων.

Για τις αποκρατικοποιήσεις τόνισε ότι θα προχωρήσουν, σημειώνοντας πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.