Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: «Σοβαρευτείτε! Μην παιζετε τη χώρα στα ζάρια»

31

«Μην παίζετε τη χώρα στα ζάρια. Σοβαρευτείτε». Το αυστηρό αυτό μήνυμα σχεδιάζει να απευθύνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς προς την κυβέρνηση κατά την ομιλία του την Τρίτη στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σαμαράς, όπως προαναγγέλλουν συνεργάτες του, προτίθεται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης, στηλιτεύοντας τις κυβερνητικές παλινωδίες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες και τις αντιφατικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών που δημιουργούν συγκρουσιακό κλίμα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της χώρας. Παράλληλα θα επισημάνει την ανάγκη να πάψει η δυσφήμηση της Ελλάδας που εμφανίζεται από στελέχη της κυβέρνησης ως διεφθαρμένη χώρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τονίσει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να παράσχει αμέριστη στήριξη προς την κυβέρνηση υπό τον απαράβατο όρο να μην τεθεί σε διακινδύνευση η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Θα υπογραμμίσει, μάλιστα, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια να συνομολογηθεί συμφωνία με τους εταίρους της χώρας που να προβλέπει διευθέτηση του χρέους, μείωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα και μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, που αποτελούν στόχους που αποτέλεσαν απόλυτες προτεραιότητες της προηγούμενης κυβέρνησης στην προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο κ. Σαμαράς στην αντίκρουση των ισχυρισμών του κ. Τσίπρα περί εσκεμμένης παράτασης του μνημονίου κατά δύο μήνες που ζητήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνησης αντί για έξι μήνες που είχαν προτείνει οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας.

«Ας αφήσει κατά μέρος τις επικοινωνιακές πιρουέτες ο κ. Τσίπρας και ας πει καθαρά στον ελληνικό λαό αν και πόση παράταση του μνημονίου επιθυμεί», σχολίαζαν πηγές από την λεωφόρο Συγγρού με αφορμή τα όσα υποστήριξε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι ο κ. Τσίπρας εγκαλούσε την προηγούμενη κυβέρνηση για το δίμηνο της τεχνητής παράτασης. «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που τότε κραύγαζε εντός και εκτός Βουλής: “Μην τολμήσετε να ζητήσετε παράταση!”, τώρα θέλει μεγαλύτερη παράταση. Αν είναι έτσι, δεν έχει παρά να τη ζητήσει, τερματίζοντας τους επικοινωνιακούς χειρισμούς και τους “ευφημισμούς” στους οποίους καταφεύγει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», προσθέτουν τα ίδια στελέχη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.