Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ το plan B για τη χρηματοδότηση αν η Ευρώπη κλείσει τις στρόφιγγες

27

Στο ενδεχόμενο εναλλακτικών πηγών παροχής ρευστότητας στην ελληνική οικονομία στην περίπτωση που επέλθει οριστική ρήξη με την Ευρώπη αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην εκπομπή του Γ.Πρετεντέρη «Ανατροπή» στο MEGA. Οι 3 οικονομικές υπερδυνάμεις εκτός Ευρώπης υποψήφιοι χρηματοδότες.

Το plan B της ελληνικής κυβέρνησης για την ανεύρεση πηγών χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ καταλήξουν σε οριστικό αδιέξοδο αποκάλυψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η Ρωσία, η Κίνα αλλά ακόμα και οι ΗΠΑ είναι τα σενάρια τα οποία θα εξετάσει η ελληνική κυβέρνηση ως εναλλακτικό σχέδιο εφόσον επέλθει οριστική ρήξη στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι πιθανώς να υπάρχουν ήδη σενάρια χρηματοδότησης αλλά και ενδιαφέρον από κάποιες από αυτές τις 3 οικονομικές υπερδυνάμεις, καθώς σε ερώτημα του δημοσιογράφου απάντησε ότι μπορεί να είναι και οι ΗΠΑ καθώς θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για συμφωνίες επάνω στην «εκμετάλλευση» του ορυκτού πλούτου της χώρας και βάσει αυτών των συμφωνιών η Ελλάδα να εκδώσει ομόλογα που θα κυκλοφορήσουν στις διεθνείς αγορές και θα επιφέρουν την ανάλογη χρηματοδότηση που θα χρειαστεί η ελληνική οικονομία.

Εντούτοις, κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του αρχηγού της η υπεύθυνη επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, κ. Χρυσοβελώνη, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενικός» στο Star που εξελισσόταν την ίδια ώρα, δήλωσε άγνοια για το «plan B» που ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματός της και είπε ότι πιθανώς να αποτελεί προσωπική του άποψη.

Το ερώτημα που παραμένει είναι αν όντως αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο ή αν αποτελεί μία επικοινωνιακή κίνηση του Πάνου Καμμένου που θυμίζει το περίφημο«βυθίσατε το “Χώρα”» που είχε εξαπολύσει από τα έδρανα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του ’70 σε μία ελληνοτουρκική κρίση, καθώς όπως επισήμανε η κ.Χρυσοβελώνη «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα πηγαίνει υπό ασφυκτική πίεση σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση το επόμενο 48ωρο και οι δηλώσεις διαμορφώνουν και το κλίμα στις πλευρές των δύο στρατοπέδων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.