Ειδησεογραφικό site

Τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης τόνισε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο (Βίντεο)

225

«Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες, δεν θα πάμε σε μια καταστροφική λύση ούτε θα συνεχίσουμε την πολιτική της υποτέλειας» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τις διεργασίες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Σε εξέλιξη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ο νέος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δίνει κατευθυντήριες γραμμές στα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος.

Μια “βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή λύση” δεσμεύτηκε να επιδιώξει κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο Αλ. Τσίπρας κατά την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός πριν την έναρξη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Μάρτιν Σουλτς αλλά και του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα για συζητήσεις τις οποίες και χαρακτήρισε “χρήσιμες και παραγωγικές” καλωσορίζοντας τους Ευρωπαίους εταίρους στη χώρα.

«Είμαστε έτοιμοι για τη διαπραγμάτευση με το δικό μας σχέδιο… Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες, δεν θα πάμε σε μια καταστροφική λύση ούτε θα συνεχίσουμε την πολιτική της υποτέλειας» διεμήνυσε ενώ πρόσθεσε ότι κοινή συνισταμένη των κυβερνητικών προτεραιοτήτων είναι η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα μας.

“Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν προσδοκίες για ραγδαίες αλλαγές, κυρίως έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε με εντελώς διαφορετικό ύφος και ήθος. Δεν έχει άλλες εξαρτήσεις παρά τους ίδιους τους πολίτες. Σε αυτούς λογοδοτούμε για κάθε μας κίνηση. Δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές και να απολαύσουμε προνόμια, αλλά για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται η εξουσία. Να κάνουμε οριστικά παρελθόν το πελατειακό κράτος” δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου.

“Η εξουσία δεν μας ανήκει, ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν. Σε αυτούς θα την παραδώσουμε, είμαστε υπό τη δική τους κρίση.
Μηδενική ανοχή σε αλαζονεία, σπατάλες, φαινόμενα διαφθοράς.” τόνισε ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας ότι μέσα στις άμεσες επιδιώξεις της κυβέρνησης την οποία και χαρακτήρισε “μιας νέας εποχής” θα ΄χει στόχο την “άμεση συγκρότηση της κυβέρνησης και την αλλαγή δομών στη λειτουργία της”.

Για το κυβερνητικό σχήμα ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι “περιλαμβάνει μόνο 10 υπουργεία έναντι 18″ ενώ τόνισε ότι αυτή είναι και η πρώτη απόδειξη ότι “θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις”.

“Θέλουμε κράτος αποτελεσματικό, δίπλα στον πολίτη, χωρίς καπετανάτα, με έλεγχο και λογοδοσία. Για εμάς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις.Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, Στόχος μας να επαναφέρουμε το αίσθημα της αξιοπρέπειας, να διαπραγματευτούμε την απομείωση του χρέους”, συνέχισε ο πρωθυπουργός απαριθμώντας σε τέσσερις άξονες το κυβερνητικό έργο.

Σύνθετο και πολύπλευρο κυβερνητικό έργο:

1. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Κανένας συμπολίτης μόνος και αβοήθητος. Φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μεγαλύτερός μας αντίπαλος να συγκρουστούμε με αυτή την πραγματικότητα.
2. Η στήριξη της οικονομίας ώστε να επαναλειτουργήσει. Ολοκληρωμένες πολιτικές για την ανεργία
3. Διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε η Ελλάδα να βγει από τον φαύλο κύκλο. Είμαστε έτοιμοι με 4ετές δημοσιονομικό σχέδιο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για να μη δημιουργούμε ελλείμματα. Είμαστε έτοιμοι με προτάσεις ρεαλιστικές για το ζήτημα του χρέους και των επενδύσεων. Δέσμευση να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες δεν θα πάμε σε ρήξη δεν θα συνεχίσουμε όμως την καταστροφή, την πολιτική της υποτέλειας.
4. Ριζική μεταρρύθμιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, επιβολή δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Κοινή συνισταμένη η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα μας, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας.

Ο Αλ. Τσίπρας, ωστόσο, τόνισε ότι «δεν έχουμε περιθώρια για καθυστερήσεις, λάθη και παραλείψεις… Ο λαός απαιτεί να ματώσουμε για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς του» πρόσθεσε.«Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πάνος Καμμένος: Ξεκινά καινούρια μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα στο υπουργείο, υπάρχει όμως πένθος για τους άντρες της αεροπορίας που σκοτώθηκαν στο καθήκον», δήλωσε προσερχόμενος στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πάνος Καμμένος, νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής», τόνισε και συμπλήρωσε: «Σήμερα ξεκινά καινούρια μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Σακελλαρίδης: Στις προγραμματικές οι πρώτες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης

Αρχίζει άμεσα το καθημερινό «μπρίφινγκ» των δημοσιογράφων, δεσμεύτηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στις πρώτες του δηλώσεις από τη Βουλή, πριν την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σήμερα περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό τις γενικές κατευθύνσεις, συμβουλές και το γενικότερο στίγμα σε σχέση με τις προτεραιότητες και με το κλίμα που διαμορφώνεται, τόνισε επίσης.

Όσον αφορά στις πρώτες κινήσεις της νέας Κυβέρνησης, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεσμεύτηκε για συνεχή παρουσία και του Πρωθυπουργού και των υπουργών στην Βουλή, «όπου θα απαντούν στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης» και όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα το δείτε στην πράξη».

Πάνος Σκουρλέτης: Μέτρα ανακούφισης από την ανθρωπιστική κρίση υλοποιούνται άμεσα

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού, οι υπογραφές συλλογικών συμβάσεων, η απαγόρευση της επιστράτευσης, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων είναι μέτρα που είναι στις προτεραιότητές μας, τόνισε προσερχόμενος στη Βουλή ο νέος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Μέτρα ανακούφισης από την ανθρωπιστική κρίση υλοποιούνται άμεσα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις δηλώσεις που καταφθάνουν από το Βερολίνο, ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε: «Δείχνουν ξεκάθαρα πως η διαπραγμάτευση έχει αρχίσει, κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της. Πλέον είμαστε όχι στον προθάλαμο, αλλά έχει ανοίξει η πόρτα της διαπραγμάτευσης».

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.