Ειδησεογραφικό site

Ρήγας :«Πολιτική στρατολόγηση γενιτσάρων από τον ΣΥΡΙΖΑ»

33


Επίθεση κατά των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει ή φλερτάρουν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας. Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου εισήχθη το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των προϊσταμένων στο Δημόσιο, ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για «πολιτική στρατολόγηση γενίτσαρων από τον ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερθείς σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζοντας την πολιτική των μνημονίων, είπε ότι «σήμερα δίνουν εξετάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ εκλιπαρώντας για μια θέση στα ψηφοδέλτιά του».

Νωρίτερα η ανεξάρτητη βουλευτής κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν εγκαταστήσει στο Δημόσιο ένα σύστημα αναξιοκρατίας και διαφθοράς. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης την κατηγόρησε για ανακολουθία λέγοντάς της ότι η ίδια είχε ψηφίσει τα μνημόνια και τις αξιολογήσεις στο Δημόσιο, ενώ και ο κ. Ρήγας της καταλόγισε ότι είχε πει «ναι» στις 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση για λογαριασμό της κυρίας Τζάκρη η οποία είχε αποχωρήσει, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη «να διαχωρίσει την θέση του από την πρωθυπουργική εντολή να κλείσει η Βουλή για να μην ελεγχθεί ο κ. Ευ. Βενιζέλος», διότι, όπως είπε, «δεν επιτρέπεται να κάνουμε πολιτικές κωλοτούμπες».

Αναφερθείς ο κ. Ρήγας στο θέμα είπε ότι «η λάσπη δεν πιάνει πλέον» και συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ «να ψάξει την διαπλοκή στο δικό του κόμμα». Ενώ κατηγόρησε τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση τους αυτή λέγοντας «τι θλιβερό και αναξιοπρεπές κάποιοι να έχουν ψηφίσει Μνημόνια και τώρα για να εξασφαλίσουν μια θεσούλα, να προχωρούν σε πολιτική κατρακύλα».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου διέκοψε τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για να του επισημάνει με δηκτική διάθεση «τον κύριο Βενιζέλο μην ξεχνάτε», ενώ ο κ. Ρήγας της είπε: «Παρακαλώ πολύ να μην διακόπτομαι από την ανήλικη επιδοματούχο εισαγγελέα». Η φράση αυτή προκάλεσε την οργή της βουλευτού που του είπε: «Είστε αμετανόητος συκοφάντης», ενώ ο κ. Ρήγας την προκάλεσε λέγοντας: «Περιμένω την αγωγούλα που λέγατε ότι θα μου κάνετε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.