Ειδησεογραφικό site

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

32

Σε υψηλούς προεκλογικούς τόνους, αν και τυπικά δεν βρισκόμαστε καν σε προεκλογική περίοδο, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ανταλλάσσουν αιχμηρές ανακοινώσεις για κάθε θέμα που προκύπτει στο τραπέζι των συζητήσεων. Τα κομματικά επιτελεία φαίνεται πως εργάζονται πυρετωδώς, ειδικά αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την διαφορά μεταξύ των δύο να είναι μικρή και σε μονοψήφια ποσοστά.

Την αρχή σήμερα έκανε το Μαξίμου, καθώς με μια ανακοίνωση στο γνωστό ύφος των non paper, καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία «άγχος» για τις επικείμενες εκλογές και «ολοκληρωτική σύγχυση». Η επίθεση του πρωθυπουργικού επιτελείου προς την Συγγρού καταλήγει με ειρωνία: «Ο πόνος της ΝΔ για «τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2500cc», είναι πραγματικά ενδεικτικός της ευαισθησίας της για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα».

Σε ανάλογο ύφος ήρθε λίγα μόλις λεπτά αργότερα η απάντηση κύκλων της Νέας Δημοκρατίας, που δεν παρέλειψαν επίσης με ειρωνική διάθεση και σε στυλ «κοίτα ποιος μιλάει», να τονίσουν: «Όσον αφορά στα περί κοινωνικής ευαισθησίας, την απάντηση δίνουν τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει το τερατώδες Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου»

Το «σημείωμα» του Μαξίμου:
-Προφανώς εξαιτίας του άγχους για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, η ΝΔ έχει περιέλθει σε ολοκληρωτική σύγχυση: Από τη μια προειδοποιεί τον λαό για τα επώδυνα μέτρα που έρχονται, και από την άλλη ζητάει αναβολή των εκλογών και κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» προκειμένου να συμμετάσχει στην εφαρμογή τους.
-Η τεκμηρίωση της ΝΔ παραλείπει φυσικά να αναφερθεί στο πόσο επώδυνα θα ήταν τα μέτρα με τα θηριώδη  πλεονάσματα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδεχτεί. Όπως παραλείπει να αναφερθεί και στην επικείμενη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση επέμενε μέχρι τέλους να χαρακτηρίζει βιώσιμο.
-Σε κάθε περίπτωση ο πόνος της ΝΔ για «τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2500cc», είναι πραγματικά ενδεικτικός της ευαισθησίας της για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Η απάντηση της ΝΔ:
«Αντί ο κ. Τσίπρας να κρύβεται και να σχολιάζει με διαρροές, ας εμφανιστεί όπως ρητά επιτάσσει το Σύνταγμα, και υπεύθυνα ζητά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.
Όσον αφορά στα περί κοινωνικής ευαισθησίας, την απάντηση δίνουν τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει το τερατώδες Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.