Ειδησεογραφικό site

Λακωνία: Ταβέρνα λειτουργούσε 14 χρόνια με «μαϊμού» ταμειακή μηχανή!

27

Νέα κρούσματα αδήλωτων φορολογικών ταμειακών μηχανών αποκαλύφθηκαν κατά τους ελέγχους που διενήργησε τις προηγούμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής.

Έτσι όπως ανακοινώθηκε, μετά από προληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σπάρτης, στις 21 Αυγούστου, στην περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης, διαπιστώθηκε ότι ταβέρνα στην περιοχή «Κοκκινόγεια Λάγια» Λακωνίας κατείχε και χρησιμοποιούσε αδήλωτη φορολογική ταμειακή μηχανή, η οποία όφειλε να είχε δηλωθεί από το έτος 2001. Επίσης, σε άλλη ταβέρνα στην περιοχή «Πύργος Δυρού», διαπιστώθηκε περίπτωση μη εγκεκριμένης φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σπάρτης κατά τη διενέργεια προληπτικού ελέγχου, στις 14 Αυγούστου, στην περιοχή του δήμου Μονεμβασιάς, διαπίστωσε περίπτωση αδήλωτης φορολογικής ταμειακής μηχανής σε ταβέρνα στην περιοχή «Ιέρακα» Λακωνίας και η οποία όφειλε να έχει δηλωθεί από το έτος 2009.

Κατά τη διενέργεια ελέγχου, στις 24 Αυγούστου, από τη Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, σε ξενοδοχείο-εστιατόριο στη Μύκονο, αρμόδιο συνεργείο αποτελούμενο από δύο υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια καταγραφής των παραβάσεων που διαπίστωσε, βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους των ιδιοκτητών της επιχείρησης, με έντονες φωνές και βίαιη αρπαγή των σχετικών με τον έλεγχο δημόσιων εγγράφων μέσα από τα χέρια των ελεγκτών, καθώς και την εξαφάνιση και καταστροφή τους.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έπειτα από κλήση των ελεγκτών στο χώρο, κατέφθασαν η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. και η αστυνομία, χωρίς τελικώς να αποδοθούν τα διερρηγμένα δημόσια έγγραφα. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι συνοδεία των αστυνομικών μαζί με την προϊσταμένη μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα και έδωσαν σχετικές καταθέσεις. Για τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης έχει κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας αναζητούνται.

Επίσης, κατά τη διενέργεια ελέγχων στις 21 και 22 Ιουλίου σε επιχείρηση εστίασης στη Μύκονο, διαπιστώθηκε αδήλωτος σε λειτουργία φορολογικός μηχανισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.